П'яному водію, який вчинив смертельне ДТП під Києвом, повідомили про підозру

П'яному водію, який вчинив смертельне ДТП під Києвом, повідомили про підозру

Оновлено
П'яному водію, який вчинив смертельне ДТП під Києвом, повідомили про підозру
.

Винуватцю ДТП на Столичному шосе у Києві, через яке загинуло 4 члени однієї родини, повідомили про підозру.

"За процесуального керівництва прокуратури м. Києва водію, що скоїв масштабну дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої загинуло двоє дорослих та двоє дітей, повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України)", — повідомили в Офісі генпрокурора.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Як повідомляється на сайті Нацполіції, слідчі готують повідомлення про підозру у скоєнні злочину, а також спільно з прокуратурою планують звернуться до суду із клопотанням про обрання правопорушнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Згідно з оприлюдненими прокуратурою Києва даними, трагедія сталася з провини водія Mercedes, який у стані алкогольного сп’яніння не впорався з керуванням автівкою.

"Не впоравшись з керуванням, водій допустив зіткнення з автомобілем "Мерседес Бенц 311CDI", що рухався попереду в попутному напрямку, після чого виїхав на смугу зустрічного руху, де здійснив зіткнення з автомобілем "Хюндай Тюксон", – йдеться у повідомленні

У Hyundai їхали п'ятеро людей – двоє дорослих, 8-річна дівчинка та 10-річний хлопчик, які загинули, та 12-річний хлопчик, якого госпіталізували у важкому стані. При цьому проведений на місці тест виявив у крові чоловіка 1,3 проміле алкоголю.

Через ДТП слідче управління Головного управління столичної Нацполіції відкрило кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб КК України. Стаття передбачає до 10 років позбавлення волі.

Як повідомляється на Facebook-сторінці "Київ Оперативний", чоловік, який перебував за кермом Mercedes, у 2007 році був засуджений за ч. 2 ст. 345Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків КК України. Тоді Печерський суд дав йому 4 роки тюрми з випробувальним терміном на 2 роки. У 2010 році, чоловік отримав вирок за смертельне ДТП, винуватцем якого він був, та в результаті якого загинула жінка. Васильківській суд відправив його за ґрати на 3 роки і 6 місяців, позбавивши права водіння на 3 роки.

На початок