У Франції поліція застрелила озброєного чоловіка, ще одного затримали

У Франції поліція застрелила озброєного чоловіка, ще одного затримали

Доповнено
У Франції поліція застрелила озброєного чоловіка, ще одного затримали
. АР

Поліція французького міста Авіньйон застрелила чоловіка, який посеред вулиці вигукував "Аллах Акбар" та погрожував перехожим пістолетом. Ще одну людину, озброєну ножем, затримали у Ліоні.

Як повідомляє інформагентство France Bleu, поліцейські Авіньйону прибули за викликом до району Монтфавет, де чоловік з викриками "Аллах Акбар" (ісламське гасло, означає "Аллах – великий") погрожував перехожим пістолетом.

Чоловік проігнорував наказ поліції кинути зброю, через що був застрелений поліцейськими на місці злочину.

Наразі ведеться розслідування інциденту. Найбільш вірогідною версією мотивів чоловіка французькі прокурори називають "тероризм".

Інцидент в Авіньйоні стався всього за декілька годин після нападу на церкву на острові Ніцца.

Окрім того, поліція міста Ліон затримала чоловіка, який погрожував перехожим 30-сантиметровим ножем посеред вулиці неподалік від станції метро Перраш. Нині він перебуває під вартою, повідомляє Le Parisien.

За інформацією місцевих ЗМІ, чоловік має афганське походження. Наразі невідомо, чи встиг він когось поранити. Поки що поліція не прокоментувала, чи має цей інцидент зв’язок із нападом у Ніцці.

Що відомо

  • У французькому місті Конфлан-Сен-Онорін неподалік Парижа, чоловік обезголовив учителя історії Самуеля Паті, вигукуючи ісламістські гасла.
  • У консульстві РФ підтвердили вік підозрюваного і те, що він народився у Москві.
  • Як пише Le Figaro, убитий Самуель Паті на уроках розповідав студентам про свободу слова та показував карикатури на пророка Мухаммеда. Так, він використав карикатури журналу Charlie Hebdo як приклад свободи вираження думки.
  • У Франції тисячі людей вийшли на вулиці вшанувати пам’ять вбитого вчителя.
  • Тим часом у країні поліція обшукує будинки десятків підозрюваних в ісламському радикалізмі та перевіряє 51 мусульманську організацію.
  • Вранці 29 жовтня озброєний ножем чоловік з криками "Аллах Акбар" напав на людей у міській церкві Нотр-Дам-де-Ніцца. Наразі відомо про трьох загиблих.
На початок