Не вистачає ліжок. У Франківську корпус пологового відведуть для лікування хворих на COVID

Не вистачає ліжок. У Франківську корпус пологового відведуть для лікування хворих на COVID

Не вистачає ліжок. У Франківську корпус пологового відведуть для лікування хворих на COVID
. Суспільне Карпати

В Івано-Франківську не вистачає ліжок для хворих чи з підозрою на COVID-19. Тому один з корпусів пологового будинку готують для прийому пацієнтів з коронавірусною інфекцією. Про це у відеозверненні повідомив міський голова Руслан Марцінків.

"Готуємо один з корпусів пологового будинку, який сьогодні незадіяний, для того, щоб зробити корпус для прийому пацієнтів з коронавірусом. Там є кисневі точки, і тому є можливість надати найбільшу допомогу - кисневу", - повідомив Марцінків.

Також розглядають, щоб у поліклініці № 2 на Довгій розгорнути додаткові місця.

"Поки що система справляється, але вже відчуваємо проблемну кількість хворих у наших міських закладах, а також в обласних закладах ситуація погіршується", - зазначив мер Івано-Франківська.

За останню добу у міській ОТГ підтверджено 111 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. 305 іванофранківців лежать у двох місцевих лікарнях.

Заступник директора міської лікарні № 1 Ярослав Кобиляк, розповів Суспільному Карпати, що ситуація у медзакладі напружена.

"Хворих з пневмоніями багато. Більше, як в перший період було - навесні-влітку. По кількості. Навіть ті ліжка, які передбачені для таких пацієнтів – 130, то зараз вони переповнені. Ми маємо більше як 130… Курс лікування 9-10 днів, 13 днів не менше і виписати та зробити вільні місця дуже важко, хоча стараємося", - каже Ярослав Кобиляк.

За його словами, за останніх десять днів госпіталізовано 145 хворих з підозрою на коронавірус. Каже, що ліжка вже немає куди доставляти, а персонал виснажений, бо працює в такому режимі вже пів року.

Нагадаємо, третина від усіх жителів Івано-Франківської міської громади з діагностованим COVID-19 захворіла у жовтні.

Впродовж 26-го жовтня у 12-ти прикарпатських школярів діагностували COVID-19.

На початок