МОЗ повідомило, скільки ліжок зайнято хворими на COVID-19

МОЗ повідомило, скільки ліжок зайнято хворими на COVID-19

МОЗ повідомило, скільки ліжок зайнято хворими на COVID-19
. УНІАН

В Україні 61% ліжок, відведених для лікування пацієнтів з COVID-19, вже зайняті. Про це на брифінгу повідомив глава МОЗ Максим Степанов.

"В Україні залишається високим показник госпіталізації хворих на COVID-19. На сьогодні 61% ліжок, відведених для лікування пацієнтів з коронавірусною хворобою, уже зайняті. Враховуються як хворі з підтвердженим діагнозом, так і підозрою", – заявив міністр.

Станом на 23 жовтня, у Донецькій області зайнято 79,4% ліжок (підтверджені і підозрілі випадки), Запорізькій – 76%, Луганській – 74%, Полтавській – 68,9%, Києві – 68,2%.

У МОЗ закликали українців дотримуватись правил протиепідемічної безпеки: носити захисні маски, користуватись антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції.

Що відомо

  • В Україні за останню добу виявили 7 014 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
  • Вперше понад сім тисяч нових випадків коронавірусу в Україні зафіксували за добу 22 жовтня.
  • На початку жовтня керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт заявив, що до кінця року в країні щодня виявлятимуть 7-9 тисяч нових хворих на COVID-19.
  • Інфекціоністка Ольга Голубовська пояснила, що коронавірусну інфекцію не можна порівнювати із захворюванням на грип, оскільки вона триває значно довше та має кілька фаз розвитку.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я розраховує, що вакцинація від COVID-19 розпочнеться у середині 2021 року.
На початок