У Львові екопатруль зафіксував два стихійні сміттєзвалища

У Львові екопатруль зафіксував два стихійні сміттєзвалища

У Львові екопатруль зафіксував два стихійні сміттєзвалища
. ЛМР

Львівські екопатрульні виявили два стихійні сміттєзвалища. Одне із них — неподалік центру міста. Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

На вулиці Єрошенка, 22 працівники екопатруля виявили засмічений схил. Як з’ясувалось, ділянка перебуває у рекреаційній зоні та належить до земель Міноборони. Обставини справи вивчатиме Державна екологічна інспекція у Львівській області.

Ще одне екологічне порушення екопатрульні зафіксували на перетині вулиць Пластової і Бескидської - там виявили побутове та будівельне сміття. Інспектори склали акт держконтролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства та намагаються з’ясувати, хто засмічує територію - розповідають у міському департаменті містобудування.

Екопатруль було створено у Львові наприкінці серпня. Завдання учасників екопатруля - фіксувати порушення правил благоустрою: спалювання трави, забруднення озер, появу стихійних сміттєзвалищ та складати на порушників адмінпротоколи. Це перший такий досвід в Україні.

Що відомо

  • 20 серпня на виконкомі Львівської міської ради прийняли рішення про створення екопатруля. Головне завдання патруля — швидко реагувати на забруднення екології міста.
  • 3 вересня екопатрульні зафіксували самовільну зрізку дерева на вулиці Олени Степанівни, та склали протокол про порушення.
  • 24 вересня на базі Державної екологічної інспекції Львівської області стартувало навчання екопатруля.
На початок