Два роки очікування: небезпечне перехрестя у Харкові обладнають світлофорами

Два роки очікування: небезпечне перехрестя у Харкові обладнають світлофорами

Два роки очікування: небезпечне перехрестя у Харкові обладнають світлофорами
. Суспільне Харків

На перехресті Московського проспекту, вулиць Польової та Тарасівської у Харкові встановлюють світлофори. Щоб виконати петицію, яка надійшла до міськради у 2018 році та набрала необхідну кількість підписів для розгляду, знадобилося два роки.

"Світлофори, знаки будемо намагатися це все запустити до виборів. Ось, де стійки стоять — це все для світлофорів. На тому боці теж, повністю все перехрестя. Кабелі вже під'єднали. Тобто ще трохи — і запрацює", — говорить монтажник Георгій Блажко.

Робочий називає перехрестя "найстрашнішим у Харкові": "Тому тут однозначно потрібні світлофори".

Про те, що перехрестя проблематичне, кажуть і самі водії. Щоб його переїхати, машини чекають з усіх сторін за кілька десятків метрів.

"Погано організований рух. Поки цей ремонт... Будемо сподіватись, що коли він закінчиться, буде набагато краще. Світлофору немає, стільки доріг, напрямків. Тільки одна дорога головна, а всі інші не розуміють, хто кого має пропускати. Мало хто дотримується... всім би тільки проскочити", — говорить водій Ігор.

Про нові світлофори, які мають запрацювати цього тижня, напередодні розповів заступник міського голови з питань інфраструктури Євгеній Водовозов. Його заяву опублікували на сайті мерії.

"Це дуже небезпечна ділянка у місті. Дуже багато років вона потребувала якогось рішення. Рішення було найдено, ми вже на фінішній. Не було жодного дня, коли б там не було якихось дорожньо-транспортних пригод", — сказав Водовозов.

За інформацією міськради, повну реконструкцію на ділянці проспекту мають завершити до кінця року.

Що відомо

  • У вересні 2018 року харків’янин Ігор Курило зареєстрував петицію на сайті мерії щодо безпеки на перехресті Московського проспекту, вулиць Тарасівської та Польової. Автор пропонував встановити світлофор, або зробити об’їзд під мостом. Петиція зібрала необхідних 5 тисяч підписів.

Читайте також

На початок