Прем'єр Чехії Фіала змінив офіційний костюм на худі на підтримку України

Прем'єр Чехії Фіала змінив офіційний костюм на худі на підтримку України

Прем'єр Чехії Фіала змінив офіційний костюм на худі на підтримку України
Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала та міністерка оборони Чехії Яна Чернохова у худі на підтримку України, 25 квітня 2024 року. Х міністерки оборони Чехії Яни Чернохової

Прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала вперше позував для фотографів не в своєму традиційному костюмі, а в худі з надписами на підтримку України.

Про це у соцмережі Х повідомила міністерка оборони країни Яна Чернохова, яка запропонувала Фіалі одягнутися у худі.

За словами міністерки, худі зі зображенням чеської та української символіки, боєприпасами та написом “Боєприпаси для України” їй принесли активісти з ініціативи LetsPunchItCZ. Вони попросили передати їх деяким політикам на знак подяки тим, хто бере участь у чеській ініціативі зі закупівлі боєприпасів для України.

“Сьогодні я нарешті виконала це “завдання” і навіть змогла витягти прем'єр-міністра з піджака. Петр Фіала можливо, вперше публічно зняв свій елегантний костюм. Також із задоволенням передала світшоти іншим колегам”, — написала міністерка.

Вона додала, що дуже пишається тим, що Чехія допомагає Україні, і що чеська ініціатива щодо боєприпасів отримує позитивний відгук не лише у світі, а й у Чехії.

Раніше чеський уряд і президент виступили з ініціативою пошуку для України боєприпасів у третіх країнах за гроші ЄС. Прага заявляла, що знайшла завдяки своїм контактам 800 тисяч одиниць, після згадувалось про понад мільйон.

На початок