"Не думав, що буду сам": на голову ОТГ на Харківщині претендує тільки один кандидат

"Не думав, що буду сам": на голову ОТГ на Харківщині претендує тільки один кандидат

"Не думав, що буду сам": на голову ОТГ на Харківщині претендує тільки один кандидат
.

На посаду Малинівського селищного голови в Чугуївському районі на місцевих виборах 25 жовтня балотується один кандидат — чинний голова Микола Семер'янов.

"Я сам не вірив, що так буде. Я не думав, що я буду один, я завжди хвилююся. Так трапилося, ми чекали, може за 15 хвилин (до кінця подачі документів — ред.) хтось підійде, подасть документи...", — розповідає Семер'янов. Але ніхто не подався.

59-річний Микола Семер'янов — селищний голова зі стажем. У селищній раді почав працювати у 90-х. Вперше очолив Малинівку в 1994 році. У листопаді 2018 року на перших виборах після об'єднання тергромади обирали серед трьох кандидатів. 87% виборців проголосували за Семер'янова. Цього року балотується всьоме.

Голові селища — менше року до пенсії. Чергову каденцію, в разі обрання, планує допрацювати до кінця.

"Коли перший рік ішов на цю посаду, батько сказав: "Працюй так, щоб люди не плювали тобі у спину". Я так запам'ятав ці слова, і так є. Не можна працювати за два місяці до виборів чи за пів року. Треба працювати щороку й особливість у тому, що треба дослухатися до людей і депутатів", — каже Семер'янов.

До Малинівської об'єднаної селищної громади входять три селища: Малинівка, Стара Гнилиця, Мосьпанове. Там живе 9,7 тисячі людей, приблизно 5,2 тисячі виборців.

Попри те, що кандидат в ОТГ один, його оберуть на посаду за умови, що за нього віддадуть голови понад 50% тих, хто прийшов на вибори, пояснив Суспільному координатор громадської організації "Громадянська мережа "Опора" Микола Зінченко. Скільки людей прийде, немає значення.

"Якщо кандидат один, то потрібно, щоб за нього проголосувало понад 50% від тих виборців, що прийшли на дільниці. Щоб, скажімо, недійсних бюлетенів було не більше ніж 50%. Обмеження по явці відсутні", — пояснив Зінченко.

Микола Семер'янов — не єдиний кандидат без конкурентів на виборах. Подібна ситуація ще у двох сільських об’єднаних громадах Куп’янського району, повідомляє "Слобідський край": переобратися на посади голів хочуть 42-річний Сергій Коньшин з Кіндрашівської ОТГ та 55-річний Микола Ситник з Курилівської ОТГ.

Що відомо

  • На Харківщині вибори призначені у 56 об’єднаних територіальних громадах: 17 міських, 26 селищних та 13 сільських. На посаду Харківського міського голови претендують 14 кандидатів.

Читайте також

На початок