Виборчі дільниці Києва вже забезпечили масками та дезінфекторами – Кличко

Виборчі дільниці Києва вже забезпечили масками та дезінфекторами – Кличко

Виборчі дільниці Києва вже забезпечили масками та дезінфекторами – Кличко
. kyivcity.gov.ua

Київська міська влада закупила для всіх виборчих дільниць столиці дезінфекційні засоби та засоби індивідуального захисту на загальну суму 1,3 мільйона гривень.

Про це під час брифінгу 20 жовтня повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

"Ми закупили для всіх виборчих дільниць дезінфікуючи засоби та засоби індивідуального захисту. На це столиця виділила з бюджету 1 мільйон 300 тисяч гривень", – розповів мер.

За його словами, засоби вже доставлені на 1109 виборчих дільниць міста.

Окрім того, за словами мера, члени комісій отримали чіткий регламент роботи в день голосування і щодо обов'язкової дезінфекції дільниць, яку в день виборів мають провести 4 рази.

Також Кличко закликав киян дотримуватись соціальної дистанції, носити маску та не брати до пунктів голосування дітей.

Що відомо

  • Місцеві вибори призначені на 25 жовтня 2020 року. Одночасно на всій території країни виборці обиратимуть представників місцевих органів влади та міських голів.
  • У липні 2019-го Верховна Рада підтримала новий виборчий кодекс, тому вибори на місцях відбуватимуться за новою системою.
  • У вересні Центральна виборча комісія акредитувала перших офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій на місцевих виборах.
  • Більшість українців заявили про намір взяти участь у виборах 25 жовтня, утім, у разі погіршення ситуації з поширенням COVID-19, явка виборців на голосування може знизитись на 10%. Попри це, за останні два тижні зросла кількість тих, хто готовий прийти на дільниці навіть у разі загострення епідемії. 
  • Національна спілка журналістів України нагадала про відповідальність за видачу журналістських посвідчень стороннім особам
На початок