За дві години нові таблички встановили на трьох в’їздах у Кропивницький

За дві години нові таблички встановили на трьох в’їздах у Кропивницький

За дві години нові таблички встановили на трьох в’їздах у Кропивницький
.

Три нові таблички з назвою міста встановили на в’їздах у Кропивницький. Про це Суспільному розповів співініціатор акції Ігор Козуб. За його словами, вартість п’яти виготовлених з пластмаси табличок – десять тисяч гривень. Гроші на виготовлення та встановлення зібрали військові та представники громадських організацій, викладачі педуніверситету.

На в’їзді в Кропивницький у напрямку Києва, табличка з назвою міста, яку встановили три з половиною роки тому, з плівки, що використовують для виготовлення банерів. Учасниця акції Ольга Кирилюк каже: ”Прикро, що люди, коли заїжджають у наше місто, те, що вони бачать, це ось така благенька тканинка з написом „Кропивницький”, яка не досить гарно говорить про наше місто. Ми виступили з такою ініціативою змінити вивіску і надати їй більш пристойний і привабливий вигляд”.

Учасник акції Юрій Митрофаненко додає:

”Чимало знань з’явилося про Марка Лукича Кропивницького тому всі маркування простору, коли ми позначаємо українську територію прізвищами своїх героїв, діючи відповідно до гасла „Наша земля – наші герої!”, мають оновлюватися”.

Водій Юрій Неміш говорить, що зупинився, коли побачив нову табличку:

”Я сам брав участь у подібній акції, коли була перша хвиля декомунізації. Ми з моїми друзями стелу, яка знаходиться на Бобринецькому шляху, розфарбували у жовто-блакитний колір. Це була наша ініціатива, тому ініціативу цих хлопців, які проробили цей тяжкий шлях, змонтували цю вивіску і встановили на цій стелі, я ставлю їм „Лайк””.

Відтепер стела з новою табличкою також і на в’їзді в місто на Олександрійському шляху. Співініціатор акції Ігор Козуб каже:

”Справа в тому, що відразу після перейменування, коли ці таблички почепили, вони в мене одразу викликали обурення, тому що вони маленькі і їх погано видно у нічний час з дороги. Гроші збирали всі. І я також дав свої кошти, і Спілка офіцерів допомогла, і „Державницька ініціатива Яроша” теж вклалася. Ну в цілому цей проект, якщо взяти всі п’ять табличок, які ми поставимо, це буде десять тисяч приблизно”.

За дві години нові таблички встановили на трьох в’їздах у Кропивницький. За словами Ігоря Козуба, ще дві таблички встановлять до середини січня.

На початок