На Лиманському напрямку відбили 8 атак: у "Сталевому кордоні" пояснили, чому росіяни не штурмують на Куп'янському

На Лиманському напрямку відбили 8 атак: у "Сталевому кордоні" пояснили, чому росіяни не штурмують на Куп'янському

генштаб
Український військовий. Фото: Facebook/ Генеральний штаб ЗСУ

На Лимано-Куп'янському напрямку ситуація є стабільною протягом кількох тижнів. 1 квітня на Лиманському напрямку українські оборонці відбили вісім атак РФ, на Куп'янському напрямку останніми днями росіяни активних заходів не проводять.

Про це в ефірі "Суспільне. Студія" розповів начальник пресслужби "Сталевого кордону" Іван Шевцов.

"Ворог на Куп'янському напрямку не зміг здобути жодних переваг, навіть маючи сили, що переважали. До виборів у РФ вони намагалися захопити Куп'янськ, Куп'янськ-Вузловий, у них нічого не вдалося. Ворог зазнав великих втрат. Зараз здійснює поновлення сил та накопичення нового особового складу", — сказав Шевцов.

Ми передбачаємо, що у найближчому майбутньому ворог знову поновить наступальні дії, бо від своїх планів він не відмовився.

За його словами, росіяни здійснюють "велику кількість" артобстрілів по прикордонних населених пунктах і по позиціях Сил оборони — близько 600 обстрілів зафіксували протягом 1 квітня.

Шевцов каже, що минулого тижня "Сталевому кордону" вдалося вразити дві одиниці бронетехніки, п'ять автівок РФ, знищити понад 10 окупантів, влучивши у бліндажі РФ.

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок