До Єдиної інформаційної системи соціальної сфери додадуть 10 нових послуг

До Єдиної інформаційної системи соціальної сфери додадуть 10 нових послуг

10 нових послуг додадуть до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери
Начальник управління соцзахисту населення в Чернігівській області Дмитрій Козлов. Суспільне Чернігів

10 нових послуг додадуть до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери протягом 2024 року. Зокрема, йдеться про допомогу жінкам у зв’язку з вагітністю і пологами.

Про це під час брифінгу повідомив начальник управління соцзахисту населення в Чернігівській області Дмитрій Козлов.

"Допомога у зв’язку з вагітністю і пологами, жінкам, звільненим у зв’язку з ліквідацією підприємства. Допомога у зв’язку з вагітністю та пологами жінкам, які зареєстровані в центрі зайнятості, як безробітні, це вже інша допомога. Допомога у зв’язку з вагітністю і пологами аспіранткам і студенткам, непрацюючим жінкам, і жінкам, які зареєстровані як підприємці".

Також серед нових послуг буде грошове забезпечення прийомним батькам та соціальна допомога дітям-сиротам.

"Допомога на дітей, які виховуються в багатодітних родинах, грошове забезпечення прийомним батькам, соціальна допомога дітям-сиротам, грошове забезпечення батькам-вихователям і соціальна допомога дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, і грошове забезпечення на утримання дитини в родині патронатного виховання", — каже Дмитрій Козлов.

Завдяки Єдиній інформаційній системі соціальної сфери органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від місця реєстрації людини. Наразі система надає сім видів допомоги через Єдину інформаційну систему:

  • допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;
  • допомога на дітей, хворих на тяжкі захворювання, яким не встановлено інвалідність;
  • допомога при усиновленні дитини;
  • допомога малозабезпеченим сім’ям;
  • допомога на дітей одиноким матерям;
  • допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю.

"Для людини, це перш за все мінімізація шляху від подачі заявки до отримання цієї допомоги. Громадянин може прийти до органів соціального захисту з відповідними документами, може прийти до органів місцевого самоврядування, до ЦНАПу і передати документи, які будуть вноситися в дану систему, або за допомогою платформи «Дія» дистанційно подати ці заявки та відповідно набори даних, які в інформаційній системі соціальної сфери будуть підтягнуті з інших державних реєстрів", — каже Дмитрій Козлов.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок