22 співробітника Запорізької АЕС захворіли на COVID-19

22 співробітника Запорізької АЕС захворіли на COVID-19

22 співробітника Запорізької АЕС захворіли на COVID-19
.

За минулу добу 15 жовтня в Енергодарі на COVID-19 захворіли 48 людей, з них - 22 співробітника Запорізької атомної електростанції та семеро дітей.

Про це повідомив міський голова Енергодара Павло Музика у вечірньому відеозверненні 15 жовтня, яке він записав після закінчення роботи обласного штабу ТЕБ НС.

Павло Музика повідомив, що поки Енергодар залишається в "жовтій" зоні. Наразі в місті діють обмеження:

  • введений в дію особливий пропускний режим на головному в’їзді до міста. Транспортні засоби, які в’їжджають до міста, перевіряють на дотримання правил карантину;
  • діє заброна роботи закладів громадського харчування з 22.00 до 7.00;
  • заборонено проведення будь-яких масових заходів.

Також оперативним штабом було прийняте рішення з 15 по 23 жовтня перевести на дистанційне навчання учнів 5-11 класів навчальних закладів міста. Учні молодшої ланки – 1-4 класи, а також ЕНВК «ЗНЗ-ДНЗ» №6 та №9 - навчаються у звичайному режимі, в умовах адаптивного карантину.

"Але ситуація загострюється і завтра (16 жовтня -ред.) буде засідання міського штабу, де буде вирішуватися питання щодо подальшого навчання учнів 1-4 класів,"- зазначив Павло Музика.

Що відомо

  • 15 жовтня під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалено нове епідемічне зонування. До "помаранчевої" зони віднесені міста Мелітополь та Токмак, Новомиколаївський, Оріхівський та Пологівський райони; до "жовтої" зони потрапили ще два райони Запорізької області - Бердянський та Василівський. Також в цій зоні перебувають міста Запоріжжя, Бердянськ та Енергодар, Веселівський, Вільнянський, Гуляйпільський, Запорізький, Мелітопольський, Михайлівський, Приазовський та Токмацький райони. Нове епідемічне зонування вступає в силу з 19 жовтня та встановлюються на 14 днів.

На початок