Консультації кінологів і зоозахисників: у Києві проведуть День адопції

Консультації кінологів і зоозахисників: у Києві проведуть День адопції

Собака
Собака. Фото: КМДА

У Києві у суботу, 23 березня, усіх охочих запрошують долучитися до Дня адопції. Зооволонтери очікуватимуть містян, які планують взяти тварину із притулку.

Про це повідомляє пресслужба міської державної адміністрації із посиланням на комунальне підприємство "Київська міська лікарня ветеринарної медицини".

Зазначається, що подія відбудеться у торговельному центрі "Lake Plaza" за адресою: вул. Героїв Полку Азов, 12.

"Усі охочі можуть долучитися до події о 12:00, провести час із підопічними притулку та забрати тваринок у сім'ї. Захід пройде спільно з комунальним підприємством "Київський міський Будинок природи".

У програмі Дня адопціїАдопція тварин — це процес відповідальності за домашнім улюбленцем, якого попередній власник покинув або відпустив до притулку чи рятувальної організації:

  • 12:00 — початок заходу, знайомство з тваринами
  • 13:00 — лекція від кінолога за темою: «До чого готуватися, коли вирішили прихистити тварину з притулку?
  • 13:45 — автограф-сесія із актором і зоозахисником Олексієм Суровцевим
  • 14:30 — лекція про корисні екозвички для власників тварин від експертів КП "Київський міський Будинок природи"
  • 15:30 — інформація про важливість реєстрації домашніх тварин у міській системі реєстру домашніх тварин.

У лютому у Національному комплексі "Експоцентр України" (ВДНГ) зооволонтери проводили акцію "AdoptMe Days". Тоді із тимчасового притулку забрали 46 котів та собак. Кожну тварину оформили згідно з усіма правилами та внесли до бази "Реєстру домашніх тварин м. Києва".

Що відомо про опіку над тваринами у Києві

У березні 2023 року Київська міська рада підтримала рішення про те, що громадські організації, які утримують притулки для тварин, матимуть фінансову підтримку зі столичного бюджету.

У тимчасовому притулку для тварин "Виставковий центр" проводили безкоштовний майстер-клас "Основи навчання собак". Господарям розповідали, як правильно та результативно навчити тварину виконувати команди в різних ситуаціях.

У Києві запровадили Telegram-бот "Твій вет Київ". Тут власники тварин зможуть отримати безплатну консультацію щодо утримання і лікування домашніх улюбленців.

Також у столиці створили новий сервіс "єКуточок" для власників домашніх тварин і зооволонтерів. Він допомагатиме в пошуку тимчасового притулку для хатніх улюбленців. За перше півріччя 2023 року у Києві в нові домівки прилаштували 281 безпритульну тварину.

На початок