У лісі, де на артилерійському снаряді підірвалися троє волинян, знешкодили 167 старих боєприпасів

У лісі, де на артилерійському снаряді підірвалися троє волинян, знешкодили 167 старих боєприпасів

Вибух в лісі біля села Колпитів на Волині — знешкодили 167 снарядів
Рятувальники знешкоджують знайдені в лісі біля села Колпитів на Волині артилерійські снаряди, 16 березня 2024. Фото: Держслужба з надзвичайних ситуацій області

У лісі біля села Колпитів на Волині, де 14 березня внаслідок детонації старого снаряда загинули троє чоловіків, знешкодили усі знайдені боєприпаси.

Як повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій області, снаряди підірвали 16 березня. Щоб уникнути нових жертв, з дня нещасного випадку територію охороняли правоохоронці, зазначили у поліції.

Поруч із місцем загибелі трьох чоловіків, який було 27, 35 і 38 років, рятувальники перевірили 1600 м2 території та знайшли 167 артилерійських боєприпасів.

Що відомо про нещасний випадок біля села Колпитів

Ввечері, 14 березня 2024 року внаслідок вибуху у лісі біля села Колпитів у Володимирському районі на Волині загинули троє чоловіків. До поліції надійшло повідомлення від жительки району про те, що двоє братів її чоловіка разом із односельцем пішли у ліс з металошукачем та не повернулися.

На місці нещасного вибуху, поруч із тілами знайшли десятки старих артилерійських снарядів. Місцеві жителі розповіли Суспільному, що чоловіки загинули під час спроби розібрати один із боєприпасів.

Як розповів Суспільному спеціаліст сектору комунікації Нацполіції Волині Олег Плазовський, за фактом загибелі трьох людей розпочали кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство" з відміткою "нещасний випадок".

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок