Прокуратура АРК здійснила 133 кримінальні провадження щодо проведення псевдореферендуму в Криму 2014 року

Прокуратура АРК здійснила 133 кримінальні провадження щодо проведення псевдореферендуму в Криму 2014 року

Ексклюзивно

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя здійснила 133 кримінальні провадження щодо проведення псевдореферендуму "входження Криму до складу РФ на правах суб’єкта федерації" 16 березня 2014 року. Також вже винесено 15 заочних вироків.

Читайте цей матеріал кримськотатарською

Про це повідомив у коментарі Суспільне Крим начальник відділу прокуратури АРК Єгор Рєбров.

На даний момент до суду надійшло 118 обвинувальних актів за ч. 1 ст. 111 ККУ (державна зрада) щодо 69 колишніх депутатів Верховної Ради АР Крим 6 скликання та 49 депутатів Севастопольської міської ради.

Крім того, вже винесено 15 заочних вироків: 11 депутатів Верховної Ради АР Крим та чотири депутати Севастопольської міської ради були позбавлені волі від 10 до 14 років.

"Насамперед, це особи, які своїми рішеннями дали формальний привід, підставу для проведення цього референдуму. Тобто, це депутати АР Крим та Севастопольської міської ради, які приймали рішення про проведення цього "загального кримського референдуму" на своїх сесіях. Незаконні рішення! Бо таке рішення суперечило Конституції України", — наголосив Рєбров.

Їхні дії були формальною підставою для проведення псевдореферендуму та спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності України.

Також до суду відправили обвинувальний акт стосовно голови виборчої комісії АР Крим за ст. 109 ч. 3Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, ст. 110 ч. 2Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, ст. 111 ч. 1Державна зрада ККУ та повідомлено про підозру двум членам даної виборчої комісії за ст. 109 ч. 3, ст. 28 ч. 2 Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацієюст. 110 ч. 2, ст. 111 ч. 1 КК України.

Генеральна Асамблея ООН 27 березня 2014 року прийняла резолюцію, якою визнала псевдореферендум 16 березня 2014 року таким, що не має законної сили і не може бути основою для зміни статусу АР Крим.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram та у Facebook

На початок