Хмельницькі поліцейські вдосконалили навички пілотування БПЛА

Хмельницькі поліцейські вдосконалили навички пілотування БПЛА

Хмельницькі поліцейські завершили черговий курс підготовки операторів безпілотних літальних апаратів. Участь у навчально-тренувальних зборах брали переважно поліцейські з відповідними навичками роботи.

Про це розповіла Суспільне Хмельницький начальниця сектору комунікації Головного управління Нацполіції області Інна Глега.

"Підвищували кваліфікацію разом з волонтерами Victory Drones. Вивчали багато нових дисциплін. Зокрема, перед цим був тиждень теоретичних навчань, за результатами яких були заліки та тиждень практичних навчань. Навчалися не лише пілотувати дрони, а й проводити аеророзвідку, працювати з мапами, маскуватися".

Хмельницькі поліцейські вдосконалили навички пілотування БПЛА
Поліцейські опановують нові навички з пілотування БПЛА. Фото: Поліція Хмельницької області

"Навіть якщо не доведеться використовувати ці знання в бойових діях, то цілком можливо, що вони будуть використовуватися у звичайному буденному житті поліцейських. До прикладу, щодо виявлення незаконних посівів нарковмісних рослин, проведення спецоперацій. В принципі, вони використовують і зараз".

Востаннє, розповідає, такі навчання відбувалися минулого літа, проте отримані тоді знання вважаються вже дещо застарілими, оскільки напрямок стрімко розвивається. Планується, що поліцейські підвищуватимуть кваліфікацію пілотування БПЛА регулярно і надалі.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок