Без театрів, зоопарків та басейнів. Чехія посилила карантин

Без театрів, зоопарків та басейнів. Чехія посилила карантин

Без театрів, зоопарків та басейнів. Чехія посилила карантин
. Фото: Unsplash

Уряд Чехії з 12 жовтня посилив карантин з метою обмежити поширення коронавірусної інфекції COVID-19 серед населення. Зокрема, з понеділка до 26 жовтня закриваються всі культурні заклади, зокрема театри, кінотеатри, замки, музеї, галереї та планетарії, а також на два тижні обмежено роботу басейнів, зоопарків і проведення конференцій чи конгресів.

Як зазначено в урядовому наказі, усі вищі навчальні заклади переходять на дистанційну форму навчання, за винятком студентів-медиків, які беруть участь у навчальних програмах із загальної медицини. Також половина учнів старших класів (від 6 до 9 класу) впродовж тижня навчатиметься в школі, а друга половина – вдома, потім вони чергуватимуться. Учні початкової школи також діляться на дві половини класів, які ходитимуть до освітнього закладу по черзі.

Крім цього, уряд з 9 жовтня заборонив функціонування казино, проведення всіх спортивних заходів як у сфері професійного, так і аматорського спорту, а також роботу критих майданчиків. На майданчиках просто неба може займатись не більше 20 осіб одночасно.

У документі зазначено, що всі урядові заклади працюватимуть по 5 годин і лише два дні на тиждень. Також час роботи ресторанів, кафе та барів скорочується до 20:00 та вводиться обмеження на кількість відвідувачів - не більше чотирьох осіб за столом. Згідно з наказом, у великих торгових центрах вимкнуть wi-fi.

Участь людей у ​​весіллях або похоронах та подальших бенкетах також буде обмежена - з 30 осіб з 19 жовтня, а право зборів - до 500. Забороняються також паломництва, конгреси та ярмарки. У церквах на службах Божих водночас можуть бути присутніми тільки 10 осіб.

Також в умовах посиленого карантину в країні заборонено відвідувати медичні заклади, а також будинки для осіб літнього віку та інші соціальні заклади.

За даними чеського Міністерства охорони здоров’я, 10 жовтня було зареєстровано найбільшу кількість інфікованих за добу – 4635 людей, 11 жовтня – 3104 людей, станом на 12 жовтня за добу підтвердили 2 106 випадків.

Що відомо

  • Ізраїль став першою країною світу, яка повернула загальнонаціональний карантин у перший день юдейського Нового року Рош га-Шана. Парламент країни підтримав розпорядження уряду про запровадження в країні повного карантину для боротьби з другою хвилею коронавірусу. При цьому громадянам заборонено проводити демонстрації на відстані більше 1 кілометра від своєї оселі.
На початок