Пам’яті Богдана Семенчука: у Березному на Рівненщині зіграють футбольний турнір на честь загиблого воїна

Пам’яті Богдана Семенчука: у Березному на Рівненщині зіграють футбольний турнір на честь загиблого воїна

Ексклюзивно
турнір пам'ять Богдана Семенчука
. Колаж: Суспільне Рівне\Фото надала Алла Семенчук

У місті Березне на Рівненщині батьки загиблого воїна Богдана Семенчука заснували футбольний турнір в пам'ять про сина. Змагання відбудуться серед дитячих команд в роковини загибелі бійця 13 березня.

Про це в етері Українського радіо Рівне повідомила матір військового Алла Семенчук. Також розповіла про життєвий, спортивний та бойовий шлях сина.

Футбольне дитинство Богдана Семенчука

За словами Алли Семенчук, її син Богдан з дитинства мав вольовий характер. Був самостійним і відповідальним. Любив грати у футбол, його батько Юрій був ветераном Березнівського ФК “Случ”. У вісім років Богдан Семенчук доєднався до футбольної секції місцевої ДЮСШ і мріяв стати відомим футболістом.

“Потім вступив у Костопільський обласний ліцей спортивного профілю, а згодом – до Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки на вчителя фізкультури. Він дуже любив футбол. Я думаю це від батька передалось", — зазначила Алла Семенчук.

Богдан Рудик, перший футбольний тренер Богдана Семенчука, розповів, що той ніколи не любив програвати, вирізнявся цілеспрямованістю та фізичною підготовкою:

“У Богдана було футбольне прізвисько. На нього всі казали Шева. Він дуже швидко зростав у футбольній кар’єрі. Був у складі юнацької збірної області, яка брала участь у всеукраїнських змаганнях, у різних місцевих, районних командах виступав. Показував чудові результати”.

Революція Гідності та початок повномасштабного вторгнення

У 2014 Юрій Семенчук пішов добровольцем захищати суверенітет України, його син Богдан, закінчивши університет, вступив на службу в патрульну поліцію.

“Події Революції Гідності зачепили дуже Богдана. Він завжди прагнув змінити нашу країну на краще. Тому вирішив піти працювати в патрульну поліцію. Але через два роки звільнився, бо він такий хлопець, якщо з чимось не згідний, то йде”, — розповіла Алла Семенчук.

Згодом Богдан Семенчук почав працювати водієм міжнародних рейсів. Новину про повномасштабне вторгнення Богдан дізнався у відрядженні за кордоном. Алла Семенчук пригадала, що відмовляла сина повертатися на батьківщину, але той наполіг:

“Він мені написав в смс: «Мамо ти що смішна, війна в країні. Я повертаюся»".

Зз-за кордону Богдан привіз гуманітарну допомогу, яку відразу доправив для підрозділу, в якому служив його батько Юрій і долучився до нього сам.

“Богдана знав ще до війни. Усім нашим побратимам він відразу сподобався. Був життєрадісним, усміхненим. Взяв на себе велику відповідальність – став кулеметником, як і його батько”, — розповів побратим Богдана Олександр Білера.

Останній бій Богдана Семенчука

13 березня 2022 року біля селища Високопілля на Херсонщині підрозділ Богдан Семенчука натрапив на ворожу засідку з трьох БМП. Одну машину противника вдалось знищити. Після цього, бійці підрозділу почали відступ, однак Богдан Семенчук залишився прикривати побратимів із кулемета.

“Із ворожого БМП його вразила куля. Так Богдан загинув. В тому бою поліг ще один наш воїн, двоє отримали поранення” – розповів Олександр Білера.

Пам’яті Богдана Семенчука: у Березному на Рівненщині зіграють футбольний турнір на честь загиблого воїна
Пам'ятна дошка Богдана Семенчука на фасаді школи в Березному. Фото: Facebook Березнівська міська рада

Богдана Семенчука нагородили орденом "За мужність" III ступеня (посмертно). У пам'ять про сина, батьки воїна відкрили меморіальну дошку на стіні Березнівської ДЮСШ та організовують футбольні матчі на його честь.

“Футбол загартував характер Богдана. Його воля, справедливість, лідерські якості, це в тому числі заслуга спорту. Тому хочеться аби діти переймали такі чесноти й були патріотами країни. І в річницю загибелі Богдана, 13 березня, відбудеться турнір серед дітей, де вони зможуть себе проявити, показати свої таланти, командний дух”, — розповіла Алла Семенчук.

Пам’яті Богдана Семенчука: у Березному на Рівненщині зіграють футбольний турнір на честь загиблого воїна
Турнір пам'яті Богдана Семенчука у 2023 році. Фото: Facebook Березнівська міська рада

Турнір відбудеться 13 березня у Березному серед команд шкільної ліги.

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок