За два роки війни російськими атаками в Одесі пошкоджено понад 1400 об’єктів

За два роки війни російськими атаками в Одесі пошкоджено понад 1400 об’єктів

атака по Одесі 29 грудня
Пошкоджений житловий будинок в Одесі внаслідок російської атаки 29 грудня 2023 року. Фото: пресслужба Нацгвардії України

З початку повномасштабного вторгнення в Одесі внаслідок російських атак зазнали пошкоджень 1412 об’єктів. Серед них є житлові будинки та пам’ятки архітектури в зоні ЮНЕСКО.

Про таке 7 березня повідомили в Одеській міській раді.

За словами першого заступник Одеського міського голови Олександра Філатова, серед пошкоджених об’єктів 106 — це пам’ятки архітектури, розташовані в центрі міста, який входить до зони ЮНЕСКО.

"Загалом, якщо говорити з початку повномасштабного вторгнення, 1412 об’єктів у нас постраждало. 315 житлових будинків, нежитлові приміщення, будівлі, споруди і таке інше. 106 пам’яток архітектури у центральній частині міста", — зазначив віцемер.

Допомогу власники пошкоджених будинків отримують як від держави, так і від міста, додав Філатов. Зокрема, на отримання допомоги за пошкоджене житло від одеситів надійшло близько трьох тисяч звернень, з них обстежили 2700 квартир

"2100 вже підтвердили, близько 1,5 тисячі людей вже отримали компенсацію. Це близько 40 мільйонів гривень. А далі працює програма єВідновлення", — розповів заступник мера Одеси.

Наразі від громадян на отримання допомоги за пошкоджене житло надійшло близько 3 тисяч звернень, 2700 об’єктів вже обстежено.

За програмою єВідновлення, за його словами, до виконкому міськради, де створені відповідні комісії, надійшло 398 заяв на отримання компенсації за пошкоджене та знищене майно. З них підтвердили виплати 266 людям на суму 12 мільйонів гривень. Чотири людини вже отримали компенсацію від держави та купили житло замість зруйновного, додав Олександр Філаток.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок