У Хмельницькому надають безкоштовну психологічну підтримку родичам військовополонених та безвісти зниклих

У Хмельницькому надають безкоштовну психологічну підтримку родичам військовополонених та безвісти зниклих

У Хмельницькому ветеранському просторі "Захист. 4.5.0" надають безкоштовну психологічну підтримку рідним військовополонених і безвісти зниклих. Заняття тут організовують двічі на тиждень.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла психологиня Тетяна Кріль.

З її слів, це є проєкт Українського ветеранського фонду, який наразі діє у Хмельницькому ветеранському просторі "Захист. 4.5.0".

"Ми працюємо над пошуком ресурсу, над пошуком опор: хто та що може бути опорою, як правильно підтримати себе. Адже, не дивлячись ні на що, вони є матерями, дружинами, доньками, і потрібно підтримувати побут, зрощувати дітей. Потрібно надалі продовжувати своє життя, щоб потім зустріти близьких і підтримати їх", — розповідає Тетяна.

Помічниця психологині Лілія Аршинова займається з дітками, березень-2024. Фото: Суспільне Хмельницький
Помічниця психологині Лілія Аршинова займається з дітками, березень-2024. Фото: Суспільне Хмельницький.

Вправи з метафоричними асоціативними картами – один із методів роботи в групі. Він допомагає зрозуміти психоемоційний стан людини, каже психологиня.

"Ми також використовуємо методи арттерапії: малювання, робота з глиною, піском. Тренінгові заняття, мінілекції, робота в парах, групах, дискусії, кінотерапія. Також переглядаємо фільми, інколи, це – коло підтримки і медитації", — зазначає Тетяна Кріль.

В окремій кімнаті з дітьми працює помічниця психологині – Лілія Аршинова.

"Займаюся з дітками, поки мами займаються з психологинями. Я допомагаю дітям провести час із користю. Використовую такі елементи арттерапії, які допомагають дітям вивільнити емоції, проговорити свої страхи, поспілкуватися. Це також дуже важливо, тому що діти є найуразливішою категорією зараз", — пояснює Лілія.

Заняття з психологічної підтримки тривають до двох годин, а організовують їх двічі на тиждень у Хмельницькому ветеранському просторі "Захист. 4.5.0".

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок