Зима пройшла, а хмельницький ведмідь Балу так і не заснув у Синевирі: як почувається хижак

Зима пройшла, а хмельницький ведмідь Балу так і не заснув у Синевирі: як почувається хижак

Зима пройшла, а хмельницький ведмідь Балу так і не заснув у Синевирі: як почувається хижак
. Фото: Суспільне Хмельницький

Хмельницький ведмідь Балу, якого через неналежні умови тримання у листопаді минулого року з міського парку імені Чекмана перевезли до "Синевиру", що на Закарпатті, так і не заснув цієї зими. Втім, почувається хижак добре.

Про це Суспільне Хмельницький розповів начальник реабілітаційного центру "Синевир" Ярослав Бундзяк.

За його словами, наразі хижак продовжує перебувати у карантинному вольєрі. Він знайомиться з іншими ведмедями та продовжує звикати до нових умов. Взимку Балу не встиг адаптуватися до нових умов, тому у сплячку не заліг.

"В нас деякі ведмеді, які приїжджали, засинали десь через пів року, рік. Треба, щоб тварина адаптувалася. Сама в лісі знайшла місце, де схоче залягти до лігва. Відсутність зимового сну дуже впливає на стан ведмедя у дикій природі. На Балу це не позначиться", — пояснив Ярослав Бундзяк.

Наразі у "Синевирі" перебуває 32 ведмеді. За словами начальника реабілітаційного центру, місця для комфортного зимового сну всім вистачить.

"В лісі у нас є багато барліг, які ми збудували, і які ведмеді самі собі відкопали. Більше самки якось копають собі та облаштовують лігву. В них зберігається інстинкт, бо вони народжують у барлогах", — розповів Ярослав Бундзяк.

Хмельницький бурий хижак спокійний та має гарний апетит.

"Помітно, що багато людей з ним контактувало. Харчується він яблуками, овесом, хлібом, рибою, морквою. Все це дається в сирому вигляді. Найбільше, як і всі ведмеді, він полюбляє солодке. Але ми не балуємо цим, бо тоді у хижаків виникають проблеми із зубами. То компенсуємо рибою, яку він залюбки їсть", — каже начальник реабілітаційного центру.

Що відомо про переселення хмельницького ведмедя Балу

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок