700 гуманітарних наборів. ООН та волонтери привезли допомогу в Очеретинську громаду, яка межує з Авдіївською

700 гуманітарних наборів. ООН та волонтери привезли допомогу в Очеретинську громаду, яка межує з Авдіївською

газові балони гуманітарна допомога агенція ООН волонтери Желанне Донецька область
Волонтери привезли гуманітарну допомогу жителям селища Желанне, Донецька область, 27 лютого 2024 рік. Фото: Суспільне Донбас

Гігієнічні набори для жителів селища Желанне в Очеретинську громаду на Донеччину привезла агенція ООН 27 лютого. Також гуманітарний вантаж для сімей привезли волонтери громадської організації "Корисні люди".

ООН привезло у Желанне 600 наборів із гігієнічними засобами.

"Ми привезли гуманітарну допомогу у вигляді гігієнічних наборів, як для сімей, так і для окремих осіб, які залишилися в Очеретинській громаді. Поки триває війна, гуманітарні потреби громадян будуть критично важливими, і наше завдання — намагатися допомогти місцевій владі, а також громадським організаціям, реагувати на ці потреби", — зазначила голова офісу ООН з координації гуманітарних справ в Україні Сара Гілдінг.

гуманітарна допомога агенція ООН волонтери Желанне Донецька область
Авто агенції ООН з гуманітарною допомогою, Желанне, Донецька область, 27 лютого 2024 рік. Фото: Суспільне Донбас

Ще 100 гуманітарних наборів привезла в Желанне громадська організація "Корисні Люди".

"Ми перейшли на Очеретинську громаду, тому що Авдіївка поки — все. Сподіваємось, що повернемось туди. Минулого разу Новоселівці видавали з місяць тому такі ж набори: газовий балон восьмилітровий з газом, ліхтар з сонячною панеллю і плед. Це набір на сім'ю", — розповів співзасновник громадської організації "Корисні люди" Олександр Сємілетов.

люди гуманітарна допомога агенція ООН волонтери Желанне Донецька область
Волонтери привезли гуманітарну допомогу жителям селища Желанне, Донецька область, 27 лютого 2024 рік. Фото: Суспільне Донбас

"Газовий балон дуже потрібний зараз, тому що можуть вимикати світло. Ліхтарик, це теж дуже до речі. Так що дуже ми задоволені тим, що нам дали. Нема кому нами займатися. Я вже валізи зібрала, нам пообіцяли, що допоможуть, але сподіваємося. А воно кожен день все гірше", — розповіла жителька Желанного Віра.

Прийшли отримувати речі від благодійників переселенці з Орлівки.

"І такі речі вони дуже були потрібні. Поки ми вже жили без освітлення, без підвалів, то це дуже актуальна річ, дуже потрібна. Ми вже переселенці — з Орлівки самі. Чоловік був поранений, і ми змушені були звідти поїхати. Оскільки там вже немає житла, то й повернутися нікуди", — розповіла переселенка з Орлівки Ірина.

гуманітарна допомога газові балони агенція ООН волонтери Желанне Донецька область
Газові балони, гуманітарна допомога, Желанне, Донецька область, 27 лютого 2024 рік. Фото: Суспільне Донбас

Від населеного пункту Желанне Очеретинської громади до лінії фронту 15 кілометрів. Громада межує з Авдіївською.

волонтери гуманітарна допомога агенція ООН Желанне Донецька область
Зрунована російськими обстрілами будівля, Желанне, Донецька область, 27 лютого 2024 рік. Фото: Суспільне Донбас

На світлині — зруйнована російськими обстрілами будівля, до 6 січня 2024 року тут розміщувався "пункт незламності", розповів начальник Очеретинської селищної військової адміністрації Микола Коваленко.

"Це взагалі, загальноосвітня школа Желанного. У 2019 році її лише відкрили після відновлення по "Великому будівництву". Сюди люди приходили заряджали гаджети, коли світла не було. І взагалі був пункт видачі гуманітарної допомоги. З 6 на 7 січня було влучання ракети перед будинком, і повністю зруйнувала будівлю школи", — розповів Микола Коваленко.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок