Лучанка отримала понад 300 тисяч гривень гранту на створення садового центру з розсадником

Лучанка отримала понад 300 тисяч гривень гранту на створення садового центру з розсадником

Освітньо-грантова програма "Початок"
Лучанка Ірина Антончик (праворуч), котра виграла грант на розвиток бізнесу. Фото: Волинська обласна військова адміністрація

Луцька підприємиця Ірина Антончик стала переможницею освітньо-грантової програми "Початок" отримала безповоротну фінансову допомогу у розмірі понад 300 тисяч гривень на запуск і розвиток власної справи.

Про це повідомили на сайті обласної військової адміністрації (ОВА).

На програмі лучанка представила свою бізнес-ідею, яка полягала у створенні садового центру з невеликим розсадником загальною площею 0,2 гектара, де зараз тривають підготовчі роботи. У садовому центрі, як розповіла Ірина Антончик, планують продавати до 10 тисяч різних рослин, і він повинен запрацювати з 1 квітня цього року.

Аби розпочати власну справу, Ірина Антончик пройшла навчання за програмою "Початок" на базі центру "Дія.Бізнес" у Луцьку. На першому етапі проєкту вона виграла грант у розмірі 120 тисяч гривень, ставши однією з 50 учасниць зі всієї України.

Як зазначили в ОВА, кошти жінка спрямувала на облаштування автоматичного поливу для рослин та захисту їх від вітру і граду.

На наступному етапі обрали 10 кращих учасниць програми, які пройшли навчання й отримали найвищі бали, а також змагалися за додаткове фінансування. За результатами оцінок журі лучанка Ірина Антончик стала однією з двох переможниць у фіналі програми та додатково отримала ще 185 тисяч гривень на розвиток власної справи.

Довідково: освітньо-грантова програма "Початок" спрямована на розвиток жіночого підприємництва. Проєкт втілює мережа центрів підтримки підприємців "Дія.Бізнес" за сприяння Міністерство цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту за підтримки "ООН Жінки в Україні" та Уряду Японії.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок