Голова держкомісії з розслідування катастрофи Ан-26 закликав не допустити політизації процесу

Голова держкомісії з розслідування катастрофи Ан-26 закликав не допустити політизації процесу

Голова держкомісії з розслідування катастрофи Ан-26 закликав не допустити політизації процесу
. Суспільне Харків

Урядова комісія з розслідування причин падіння військового літака Ан-26 під Чугуєвом заслухала останні дані щодо авіакатастрофи.

Про це 7 жовтня повідомив віцепрем'єр, голова державної комісії Олег Уруський.

"Було акцентовано особливу увагу на недопущенні політизації процесу розслідування авіакатастрофи та уникненні будь-яких необґрунтованих заяв та коментарів до оприлюднення офіційних результатів роботи відповідних комісій", — йдеться у повідомленні.

Що відомо

  • Серед заяв, які лунали після авіакатастрофи, були виступи голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера. Він наполягає на ретельному вивченні питання недбалості керівництва польотів: "За різними джерелами, за моєю інформацією, з моменту, коли пілот запросив посадку, люди, які відповідають за цю посадку, відповіли тільки через хвилину. Начебто це відбулося через те, що посадили інший борт". Кучер також висловлював занепокоєння тим, чому керівництво університету Повітряних сил уникає коментарів.
  • Пізніше Кучер повідомив, що на борту другого літака, який сів перед Ан-26, що розбився, був син командувача Повітряних сил Сергія Дроздова. "Я зараз не буду говорити, посадили саме той, тому що там був син, я просто констатую факт, що на другому борту був син пана Дроздова", — сказав Кучер. Командувач Повітряних сил заявив, що жодних вказівок керівництву польотів він не давав, а літак, який сів перед Ан-26, не заважав.
  • На місцевих виборах 2020 року Олексій Кучер балотується на посаду Харківського міського голови від партії "Слуга народу". Начальник Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба Олександр Турінський — кандидат на посаду депутата Харківської міськради від "Блоку Світличної — Разом!".

Читайте також

На початок