В Ужгороді відновили партнерські пологи: що потрібно, аби народжувати з партнером

В Ужгороді відновили партнерські пологи: що потрібно, аби народжувати з партнером

В Ужгороді відновили партнерські пологи: що потрібно, аби народжувати з партнером
. Суспільне Закарпаття

Партнерські пологи відновлюють в Ужгороді з 8 жовтня. Наказ про це підписав директор міського пологового будинку Олег Онопко 6 жовтня. Згідно з затвердженим порядком проведення партнерських пологів в умовах карантинних обмежень, зумовлених розповсюдженням COVID-19, партнером може бути виключно одна людина, яка проживає разом із вагітною і постійно з нею контактує.

Коли вагітна потрапляє в приймальне відділення, партнер повинен мати халат, бахіли, шапочку, рукавички, маски та антисептики, повідомити персонал про відсутність контакту з хворими на COVID-19, крім цього йому виміряють температуру.

Після пологів партнер може перебувати з породіллею у палаті за умови дотримання всіх карантинних заходів та не може покидати заклад.

У випадку, коли жінка після пологів шляхом оперативного втручання протягом першої доби перебуває у палаті післяопераційного нагляду і не потребує партнерської підтримки, а партнер після участі у пологах змушений залишити заклад, подальше його перебування здійснюється тільки після проходження ІФА-тестування.

Якщо потенційним партнером є не член родини вагітної, адміністрація закладу залишає за собою право вимагати результати тестування партнера методом ІФА.

Залишення партнером пологового будинку до виписки жінки, недотримання правил перебування у закладі, ігнорування використовування засобів індивідуального захисту є підставою для припинення його/її права на партнерство.

Читайте також: "Петицію про відновлення партнерських пологів створили в Ужгороді"

На початок