Хмельницький підписав угоду з європейським банком на будівництво сміттєпереробного комплексу

Хмельницький підписав угоду з європейським банком на будівництво сміттєпереробного комплексу

Хмельницький підписав угоду з європейським банком на будівництво сміттєпереробного комплексу
. Фото: Хмельницька міська рада

У Хмельницькому сьомого жовтня в онлайн режимі відбулося підписання угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку, для надання кредитних коштів у розмірі 28,5 мільйонів євро на будівництво сміттєпереробного комплексу в обласному центрі.

Угоду на отримання кредитних коштів підписав директор Хмельницького КП "Спецкомунтранс" Олександр Зімін. З іншої сторони угоду підписав керуючий директор ЄБРР Матео Патроне.

Загальна вартість проєкту складає 36,5 мільйонів євро. Фото: Хмельницька міська рада
Загальна вартість проєкту складає 36,5 мільйонів євро. Фото: Хмельницька міська рада. Фото: Хмельницька міська рада

В свою чергу міський голова підписав ще одну угоду з Інвестиційною платформою сусідства ЄС, для отримання грантових коштів у розмірі 5 мільйонів євро. Олександр Симчишин зазначив, що дана угода вирішить ряд проблем у Хмельницькому.

"Це вирішення екологічних та соціальних проблем. Після підписання грантового проєкту та кредитних коштів, на нас чекає подальша праця. Хмельницький обрав дуже важкий, але дуже потрібний шлях", - зазначив Олександр Симчишин.

Що відомо

  • 2 вересня у Лондоні відбулося засідання Ради Директорів Європейського банку реконструкції та розвитку на якому було ухвалено рішення про надання кредиту.
  • Реалізація проєкту триватиме три роки, загальна вартість проєкту складає 36,5 мільйонів євро. Окрім кредитних коштів від Європейського банку у розмірі 28,5 мільйонів євро, місто отримає грантові кошти – 5 мільйонів євро, та співфінансування з міського бюджету у розмірі 3 мільйони євро.
  • Кредит від ЄБРР не передбачає отримання фактичних коштів. Він передбачає оплату робіт і товарів, які буде закупляти комунальне підприємство згідно з тендерними процедурами.
На початок