Понад пів сотні автівок для фронту — у громаді на Житомирщині військовим передали ще один автомобіль

Понад пів сотні автівок для фронту — у громаді на Житомирщині військовим передали ще один автомобіль

Авто для ЗСУ, Олевська громада, Житомирщина
В Олевській громаді передали ще один автомобіль для ЗСУ. Олевськ, лютий 2024 року. Фото: Facebook Олевської міськради

Військовим передали ще один автомобіль для фронту, придбаний за донати від жителів Олевської громади. Загалом, громада передала українським військовим понад пів сотні автівок для фронту. Наразі місцеві майстри готують ще три авто для війська.

Про це Суспільному розповів голова Олевської громади Сергій Лисицький.

За його словами, авто для 117 окремої механізованої бригади, в якій служить один із їхніх земляків з села Зубковичі, купили за гроші, виручені з різдвяно-новорічних концертів та благодійних акцій у закладах Олевської громади. Суми донатів були різні: від двох до 65 тисяч гривень.

"Ми вкотре переконалися, що малих донатів не буває — разом ми збираємо потрібні суми, аби купувати, ремонтувати і завантажувати усім необхідним автівки для наших військових. Конкретно цей джип ми купили за гроші, зібрані в період різдвяних концертів. Це вже 54 чи 55 автівка, яку ми купуємо і відправляємо на фронт нашим військовим. Я дякую нашим майстрам, які як завжди відгукуються і допомагають зробити якісний ремонт і фарбування авто. Підкреслюю: на фронт ми відправляємо лише ті авто, які ретельно обстежили і довели їх до ладу", — розповів Сергій Лисицький.

Разом з автівкою військовим передали колеса і завантажили авто захисними сітками та розпалювачами від Новоозерянських волонтерів.

Наразі місцеві майстри готують для військових ще три автомобіля.

"Минулого тижня ми передали дві автівки і зараз готуємо ще три авто. В одній, наприклад, не працював вентилятор охолодження радіатора, тому ми купили вживаний радіатор і сьогодні його привезли. Ще не працює реле, тому зараз ми ще шукаємо реле. Плюс ремонтуємо машину, яку евакуатором привезли з фронту — там вже поварили раму,. і віддаємо військовим ще один УАЗ. Додам, що цей бус, який ми зараз робимо, там теж були задіяні гроші з колядок, які задонатили жителі нашої громади", — поінформував Сергій Лисицький.

Раніше Суспільне повідомляло, що старости Олевської громади зібрали гроші та придбали автівку для воїнів 95 окремої десантно-штурмової бригади, а мати полеглого героя з Олевської громади допомогла придбати Starlink та генератор для ЗСУ.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок