Рівненський суддя після нападу на себе відмовився від охорони

Рівненський суддя після нападу на себе відмовився від охорони

Ексклюзивно
Рівненський суддя після нападу на себе відмовився від охорони
. колаж: судова охорона/4 влада

Суддя, на якого напали у Рівному, відмовився від надання охорони від спецпідрозділу, який спеціально створений під такі задачі. Про у відповідь Суспільному повідомив начальник теруправління Судової охорони Віктор Мороз.

Як повідомляло суспільне раніше, 6-го жовтня увечері двоє у масках напали та побили суддю міського суду Олександра Тимощука.

"В нас є відділ особистої безпеки і захисту суддів, начальник відділу особисто прибув зразу прибув на місце скоєння цього злочину. Було відразу запропоновано йому забезпечити особисту безпеку, суддя відмовився", – каже Віктор Мороз.

Керівник управління судової охорони уточнив, що без згоди судді приставити до нього охорону не мають права.

"В нас щоденно заступає наряд екіпажів, відповідно, ми зараз будемо більш уважніше до цього відноситись і працюємо в штатному режимі. Але щоденно ми націлюємо особовий склад на недопущення таких фактів", – додав Мороз.

Наразі, уточнив Суспільному посадовець, на Рівненщині немає суддів, до яких приставлена охорона. Однак, є майно, яке охороняють бійці.

Сам суддя Олександр Тимощук у спілкуванні з журналістом телефоном повідомив, що почуває себе недобре та коментувати цей інцидент поки не може.

Що відомо

  • На суддю напали у вечір вівторка, 6 жовтня, біля його будинку на Кавказькій. Він отримав забої та садна, медики після огляду його відпустили додому. Стався напад о 22:25.
  • У поліції повідомили, що суддя зайшов до гаража, де і відбувся напад. На його крик прибігли перехожі, а нападники втекли.
  • Слідство розглядає версії як побутового конфлікту, так і професійної діяльності.
  • Для розслідування нападу в управлінні поліції створено спецгрупу зі слідчих, – повідомили у прокуратурі.
  • На Рівненщині створено спеціальний підрозділ тілоохоронців, які можуть охороняти суддів чи членів їх сімей, коли тим загрожує небезпека.
На початок