Заняття безоплатні: у Черкасах відкрили ресурсну кімнату дітей з особливими освітніми потребами

Заняття безоплатні: у Черкасах відкрили ресурсну кімнату дітей з особливими освітніми потребами

Безоплатні логопедичні та корекційні заняття для дітей проводять в Черкаському національному університеті, де відкрили ресурсну кімнату.

Тут студенти набуватимуть практичних навичок, а батьки дітей з особливими освітніми потребами зможуть отримати рекомендації, розповіла завідувачка кафедри початкової освіти Тетяна Зорочкіна.

Для перших відвідувачів ресурсної кімнати студентки провели логопедичний квест. Восьмирічний Нікіта поділився враженнями:

"Мені подобається, бо тут є багато розвивальних ігор. Ще тут є командна робота".

В університеті відкрили ресурсну кімнату
Фото: Суспільне Черкаси

Ця ресурсна кімната має сенсорну та навчально – пізнавальну зони для емоційного, психічного та фізичного розвитку дітей, розповіла одна з учасниць студентського проєкту Аліна Федоренко:

"Перша зона — це сенсорний куточок. Тут розміщене дерево мрій, або як ми називаємо дерево бажань, де студенти або діти можуть поділитися власними враженнями, мріями, думками. Це світлова пісочниця. Для налаштування на хороший настрій дитини. І, звичайно, це музична стимуляція, відчуття, тактильність. Це дуже важливо".

Аліна додала: у роботі з найменшими дітьми, додає, будуть використовувати сухий басейн з кульками.

"Завдяки йому дитина може відчути власне тіло, межі його.Це дуже важливо із самого дитинства, а також для емоційного розвантаження".

В університеті в Черкасах відкрили ресурсну кімнату
Фото: Суспільне Черкаси

Проєкт "Ресурсна кімната: простір можливостей" реалізовують троє студенток кафедри початкової освіти, розповіла завідувачка кафедри Тетяна Зорочкіна. Тут вони вдосконалюватимуть практичні навички:

"Оскільки ми готуємо майбутніх фахівців, а саме логопедів, а також майбутніх асистентів-вчителів, які саме будуть працювати з дітками з особливими освітніми потребами, виникла така нагальна потреба у створенні ресурсної кімнати".

Фінансово проєкт підтримала громадська організація "Слов’янський культурний центр "Задзеркалля", розповів її голова Олександр Кашлаков:

"Це не грант, а саме фінансова підтримка, на те, щоб молоді люди змогли свою мрію втілити в життя, вона складає близько 80 тисяч".

За словами пана Олександра, учасники чотири місяці отримували й менторську підтримку.

"Це онлайнова підтримка, потім підтримка на будкемпі — це навчальний табір такий. І проходять цикл швидкого проєктного менеджменту. Після цього ментор, або менторка супроводжують команду впродовж трьох місяців, поки ця ідея не втілюється в життя".

В університеті відкрили ресурсну кімнату
Фото: Суспільне Черкаси

Надсилайте новини про події з життя на Черкащині

Читайте нас у Telegram

Дивіться нас на YouTube

На початок