РФ втратила позиції поблизу Іванівки, але штурмує Кислівку. Офіцерка 67-ї бригади — про Куп'янський напрямок

РФ втратила позиції поблизу Іванівки, але штурмує Кислівку. Офіцерка 67-ї бригади — про Куп'янський напрямок

ЗСУ, Куп'янський напрямок
Військові ЗСУ на позиції. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

Станом на ранок 15 лютого російські війська намагалися штурмувати Іванівку на Куп'янщині, але українські захисники відбили атаки. РФ продовжує штурмувати у напрямку Кислівки.

Про це розповіла офіцерка 67-ї механізованої бригади на позивний "Дана" в етері марафону "Суспільне. Спротив".

"Ситуація на Куп'янському напрямку напружена, але контрольована. Росіяни кілька діб не полишають спроб здійснити штурми. Натомість усі їхні спроби розбилися обороною 1-го окремого штурмового батальйону ім. Дмитра Коцюбайла. РФ мала втрату своїх позицій, зокрема в напрямку Іванівки. Переважно росіяни проводять штурми. Вони пробують застосовувати артилерію. Але коли вони зіткнулися з контрштурмом, то втратили кілька позицій, "живу" силу, техніку", — каже "Дана".

Куп'янський напрямок Суспільне Новини
Ілюстративне фото. Українські військові на позиціях. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

За її словами, на Куп'янському напрямку росіяни мають хороше забезпечення на позиціях і бойові навички.

"Навченість росіян достатньо висока. Але у них практикуються "загородзагони". Зі слів полонених, йде мова про "загородзагони", які стріляють по своїх, хто відступає, або тих, хто не йде в атаку. Така собі практика Другої світової війни. Технічне оснащення росіян також на непоганому рівні, воно оновлюється за щоденними викликами. Щодо тези "Скоро у російських військових буде один FPV дрон на одного бійця, то це реалістично. Масовість дронів і їхнє застосування у боях зростає щодня. І тоді в українських військових виникає висока потреба у засобах радіоелектронної боротьби", — додала офіцерка "Дана".

Підписуйтесь на новини Харкова та області в Facebook, Viber, Instagram, Telegram, Youtube

На початок