Півтисячі нових випадків: на Рівненщині зросла кількість хворих на грип та ГРВІ

Півтисячі нових випадків: на Рівненщині зросла кількість хворих на грип та ГРВІ

На Рівненщині зросло число хворих на грип та ГРВІ. За минулий тиждень їх побільшало на півтисячі. Водночас станом на ранок 12 лютого зменшилася кількість навчальних закладів, які через перевищення епідпорогу перейшли на дистанційне навчання.

Про це Суспільному повідомила заввідділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб обласного центру контролю і профілактики хвороб Юлія Терентьєва.

З її слів, на Рівненщині епідеміологічний поріг перевищено на 90%.

"За минулий тиждень, порівняно з попереднім, кількість виявлених випадків грипу та ГРВІ в області зросла на 2%. Нині на Рівненщині є майже 14 тисяч хворих, більшість з них — діти. Летальних випадків від грипу та ГРВІ за минулий тиждень не фіксували. Ми прогнозували пік захворюваності на середину лютого, але вийшли на нього раніше", — розповіла Юлія Терентьєва.

За даними Юлії Терентьєвої, станом на ранок 12 лютого 60 закладів середньої освіти навчаються дистанційно. Для порівняння — у п`ятницю 9 лютого таких закладів було 72.

"Попри невелику позитивну динаміку моніторинг захворюваності у навчальних закладах триває постійно. Оновлені дані будуть завтра, 13 лютого, зранку. Якщо в окремому закладі кількість хворих дітей перевищить 20% — рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму освіти", — зазначила епідеміологиня.

Суспільне Рівне в Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок