Окупанти продовжують відбирати землю в українців у Криму

Окупанти продовжують відбирати землю в українців у Криму

Крим
Ілюстративне фото. Telegram/ Крым 24

Окупаційна влада продовжує відбирати землю в українців у Криму. Станом на 1 січня 2024 року кількість земельних ділянок у власності іноземних громадян зменшилась до 5 077, хоча ще станом на квітень 2023 року таких ділянок налічувалося 5 803 одиниці.

Читайте цей матеріал кримськотатарською

це повідомляє Регіональний центр прав людини з посилання на данні окупаційного “Госкомрегистру Республики Крым”.

Зазначається, що півострові продовжує діяти Указ Путіна № 201, за яким більшу його частину віднесено до так званої “прикордонної території РФ”, на якій іноземним громадянам, тобто українцям в тому числі, заборонено бути власниками земельних ділянок.

"За останні 9 місяців стало додатково відомо про позбавлення права власності ще 726 громадян або ж про отримання ними російських паспортів як альтернативного способу захисту. А з моменту ухвалення Указу № 201 в 2020 році окупанти відібрали загалом 6 495 ділянок з 11 572 наявних на той час (без врахування Севастополя)", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупаційні суди ухвалили вже тисячі рішень про продаж ділянок на публічних торгах, а отже кількість українських власників буде стрімко зменшуватись протягом кількох наступних років.

Нагадаємо, у 2023 році Регіональний центр прав людини задокументував сотні таких випадків позбавлення права власності громадян України в Криму на підставі путінського указу. Зібрані дані передані та долучені до матеріалів кримінального провадження Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Прокуратури АР Крим та м. Севастополь.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram та у Facebook

На початок