Квартири, машини та зарплатня: що задекларував начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін

Квартири, машини та зарплатня: що задекларував начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін

Декларація Філіпа Проніна з Полтавської ОВА: що має
Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. Фото: Суспільне Полтава

У декларації, яку подав начальник Полтавської обласної військової адміністрації Філіп Пронін, вказані, зокрема, три квартири, два офіси, дві машини та земельна ділянка. Деяке з цього майна є у спільній власності з родичами.

Чинний начальник ОВА Філіп Пронін подав декларацію при звільненні з посади заступника голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. В установі він працював до призначення на посаду на Полтавщині.

Документ оприлюднили у Єдиному державному реєстрі декларацій. Він охоплює період від січня до початку вересня 2023-го року. Філіп Пронін має дружину та двох дітей, з якими у нього є спільне майно.

Нерухомість у декларації Філіпа Проніна

Зокрема, начальник ОВА задекларував будинок у Києві загальною площею майже 190 квадратних метрів, його вартість ― понад 1,7 мільйона гривень. Власником є сам Філіп Пронін, набув його 2014-го.

Крім того, у нього задекларована квартира площею 42 квадратних метри у місті Бердянськ Запорізької області, яке нині тимчасово окуповане російською армією. На неї посадовець набув права 2011-го, на той час вона коштувала 100 тисяч гривень, згідно з декларацією.

Від 2015-го року родина Проніна володіє квартирою у Києві площею 157,4 квадратних метри. Це спільна часткова власність начальника ОВА та ще чотирьох його родичів ― по 20% у кожного.

Дружина Філіпа Проніна має квартиру у Києві, її площа, вартість і дата набуття не вказані. Також у неї від 2012-го два офіси у місті Запоріжжя по майже 104 і 140 квадратних метрів. Їхня вартість на дату набуття права власності ― 61 тисяча гривень та понад 80 тисяч гривень.

Декларація начальника Полтавської ОВА Філіпа Проніна за 2023-й рік: що подав чиновник
Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін під час однієї з пресконференцій у Полтаві. Фото: Суспільне Полтава

Також Філіп Пронін від 2009-го володіє земельною ділянкою у Києві площею 800 квадратних метрів. Вартість не вказана.

Транспорт та цінні папери у декларації Філіпа Проніна

Філіп Пронін у декларації за 2023-й рік зареєстрував два автомобілі марки "BMW". Обидва належать його дружині. Одна машина 2019-го року випуску, тоді ж і була придбана. На авто 2017-го року випуску жінка набула право 2021-го. Вартість жодного транспортного засобу не вказана.

Серед цінних паперів начальник ОВА задекларував акції своєї дружини, подробиць немає.

Також у Києві у Філіпа Проніна та його жінки зареєстрована громадська організація "Центр міжнародних проектів".

Доходи, гроші та банківські рахунки у декларації Філіпа Проніна

На посаді заступника голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів Філіп Пронін за трохи більше, ніж вісім місяців роботи 2023-го року заробив понад 1 мільйон 52 тисячі гривень.

У дружини посадовця була зарплата за основним місцем роботи та дохід від підприємництва. Подробиць про компанії та суми у декларації немає. Також у жінки задекларована готівка ― сума та валюта не вказані.

Серед банківських рахунків ― шість на ім’я Філіпа Проніна та один на ім’я дружини.

Хто такий Філіп Пронін

Філіпа Проніна на посаду начальника Полтавської ОВА призначили за указом президента Володимира Зеленського 10 жовтня 2023-го. Він прийшов замість Дмитра Луніна.

Як повідомляли раніше на сайті АРМА, Філіп Пронін був заступником голови Агентства. Він має вищу економічну та юридичну освіту.

Раніше працював податковим та фінансовим аналітиком, був спеціалістом у Державному комітеті фінансового моніторингу України, пізніше ― заступником директора Департаменту фінансових розслідувань у Державній службі фінансового моніторингу України.

Філіп Пронін представляв Україну у Мінських переговорах щодо війни, яку розпочала Росія в Україні. 2017-го очолив Управління виявлення та розшуку активів АРМА, а в січні 2020-го був призначений заступником Голови Агентства. 2021-го року увійшов до складу Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок