NASA запустило до МКС ракету українсько-американського виробництва

NASA запустило до МКС ракету українсько-американського виробництва

NASA запустило до МКС ракету українсько-американського виробництва
. NASA

У США відбувся успішний запуск ракетоносія Antares з вантажним кораблем Cygnus, який має доставити до Міжнародної космічної станції вантаж. Antares збирали за участі фахівців українського конструкторського бюро "Південне", які були присутні при запуску.

Про це повідомляє NASA і посольство України в США. Ракета Antares корпорації Northrop Grumman з вантажним космічним кораблем Cygnus стартувала о 21:16 за Вашингтоном. Пуск здійснили з космодрому на острові Уоллопс, штат Вірджинія.

Вантажний апарат Cygnus прямує до Міжнародної космічної станції з близько 3,6 тоннами вантажу. Він має прибути на космічну станцію зранку 5 жовтня.

Як уточнили в українськогму посольстві у США, для своєчасної підготовки ракети до запуску у квітні до Сполучених Штатів прибула команда фахівців з українських космічних підприємств.

"Цього року підготовка ракети до запуску, яка завжди відбувається в США, супроводжувалася додатковими викликами через пандемію COVID-19 і обмеженнями міжнародних поїздок. І сьогодні ми побачили практичний результат спільної українсько-американської роботи – за допомогою ракети-носія",- йдеться у повідомленні.

На космодромі також був присутній посол України в США Володимир Єльченко.

Що відомо

  • Раніше NASA зупинили запуск ракетоносія Antares з вантажним кораблем Cygnus через технічні несправності.
  • Головна конструкція першої ступені ракетоносія Antares розроблена українським конструкторським бюро "Південне" та виготовляється на "Південному машинобудівному заводі ім. Макарова" у співпраці з низкою українських компаній.
На початок