На Хмельниччині відкрили притулок для людей, які постраждали від домашнього насильства

На Хмельниччині відкрили притулок для людей, які постраждали від домашнього насильства

На Хмельниччині відкрили притулок для людей, які постраждали від домашнього насильства
. Фото: Хмельницька ОВА

У Меджибізькій територіальній громаді, що на Хмельниччині, запрацював притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Тут є повністю обладнана кухня, ванна кімната, дитяча ігрова, кімнати для комфортного перебування. У притулку можуть розмістити дев'ять осіб.

Про це Суспільному Хмельницький розповіла головна спеціалістка відділу з питань персоналу та ВПО обласного департаменту соціального захисту населення Лілія Остапішина.

За її словами, прихисток знаходиться при Центрі надання соціальних послуг.

У притулку для людей, які постраждали від домашнього насильства, є повністю обладнана кухня, лютий-2024. Фото: Хмельницька ОВА
У притулку для людей, які постраждали від домашнього насильства, є повністю обладнана кухня, лютий-2024. Фото: Хмельницька ОВА.

"На створення такого притулку з державного бюджету було виділено 5,3 мільйона гривень, ще 2,9 мільйона — виділила Меджибізька громада. Також були залучені два мільйона гривень від ООН. За ці гроші зробили капітальний ремонт, закупили обладнання, матеріали, меблі", — зазначила Лілія Остапішина.

З її слів, прихисток розрахований на девять ліжкомісць — шість дорослих та три дитячих.

У притулку є дитяча ігрова кімната, лютий-2024. Фото: Хмельницька ОВА
У притулку є дитяча ігрова кімната, лютий-2024. Фото: Хмельницька ОВА.

"Тут є повністю обладнана кухня з необхідними кухонними приладами, ванна кімната, дитяча зона з іграшками, кімнати для комфортного перебуваня. Тут можуть знаходитись особи, які постраждали від домашнього насильства, від торгівлі людьми та переселенці", — розповіла головна спеціалістка.

На Хмельниччині це вже четвертий притулок, який відкрито за кошти державної субвенції. Попередні три знаходяться у Хмельницькому, Красилові та Волочиську, додала Лілія Остапішина.

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube, Instagram, Facebook та Threads.

На початок