"єВідновлення": перша родина з Полтавщини отримала сертифікат за зруйноване житло

"єВідновлення": перша родина з Полтавщини отримала сертифікат за зруйноване житло

Доповнено
Родина з Великосорочинської громади зможе придбати житло замість зруйнованого будинку
Наслідки обстрілу РФ Великосорочинської громади восени 2023-го року. Фото: Суспільне Полтава

У Миргородському районі Полтавської області родині надали сертифікат на придбання житла. Це тому, що їхнє помешкання було зруйноване.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін. За його даними, родина, якій надали сертифікат за програмою "єВідновлення", ― із Великосорочинської громади.

З цим документом люди зможуть купити житло на первинному чи вторинному ринку, а також інвестувати у будівлі, які ще зводять.

"Спочатку громада відпрацювала заявку. Згодом місцева профільна комісія погодила надання сертифіката у розмірі 1,3 мільйона гривень", ― йдеться у повідомленні Філіпа Проніна.

Як повідомив Суспільному голова Великосорочинської громади Олександр Тищицький, компенсацію отримає родина, у якої повністю зруйнована домівка. Нині вони мешкають в орендованій квартирі й займаються пошуком житла для купівлі.

Що відомо про обстріл Великосорочинської громади

Про обстріл Великосорочинської громади з боку російської армії офіційно повідомляли один раз. 4 листопада 2023-го року внаслідок ракетного удару пошкоджень зазнали більше 16 будинків в одному з сіл. Одна жінка загинула. Травмувалися, зокрема, двоє дітей. Про це Суспільному розповів голова громади Олександр Тищицький.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною третьою статті "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків". Санкція — щонайбільше довічне позбавлення волі.

Що таке "єВідновлення"

З травня 2023 року стартувала державна програма"єВідновлення", за якою українці, чиє житло постраждало через бойові дії, можуть отримати кошти на ремонт домівки. Розраховувати на компенсацію від держави за програмою "єВідновлення" можуть власники приватних будинків, квартир та кімнат у гуртожитку, що:

  • пошкоджене через напад РФ після 24 лютого 2022 року;
  • підлягає відновленню;
  • розміщене на неокупованій території;
  • не було повністю відремонтоване самостійно.

Заявку можна подати на порталі або у застосунку "Дія", далі треба відкрити рахунок "єВідновлення" у запропонованих сервісом банках. Спеціальні комісії зафіксують пошкодження і внесуть інформацію до держреєстру пошкодженого та зруйнованого житла, потім можна буде отримати виплату.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок