Військовим з Кіровоградщини передали пікап для протиповітряної оборони

Військовим з Кіровоградщини передали пікап для протиповітряної оборони

У Кропивницькому військовим передали пікап для протиповітряної оборони регіону. Машину використовуватимуть для захисту від повітряних загроз – російських дронів та ракет.

Пікап прибув з Латвії. Купили його кропивницькі підприємці. Супроводжував – благодійний фонд "Полк Святослава Хороброго", розповіла Суспільному його виконавча директорка Яна Пшеніцина.

"Ми це все супроводжуємо по електронній системі реєстрації, його декларують, ми за відповідними актами передаємо військовій частині. Саме цю автівку шукали дуже довго – спочатку поїхали у Польщу, потім у Німеччину, потім у Вільнюс (Литва), і вже в Ризі її придбали".

Військовий Роман (прізвище не називаємо й обличчя не показуємо з міркувань безпеки) розповів, що мобільні вогневі групи перебувають на цілодобовому чергуванні.

"Якщо летить якась ціль, то відпрацьовуємо по ситуації. Все, що перебуває у повітряному просторі, потрапляє в наші радари й ми можемо їх уразити – все відпрацьовують наші мобільні вогневі групи. Не вистачає ще 20 автівок".

На машині, зі слів військового, встановлять додаткове обладнання.

"Підставка під кулемет великокаліберний. Буде виконувати заходи з прикриття критичної інфраструктури Кіровоградської області. Радіостанціями, планшетами, комп’ютерами для виявлення наземних цілей, повітряних. Є прожектори для підсвічування цілей, цілевказівники, тепловізори".

За словами кропивницької підприємниці Катерини Шамардіної, вартість машини – 6,5 тисяч євро. За перевезення, сказала, платили окремо.

На початок