Випускники Кіровоградщини складатимуть національний мультипредметний тест із нововведеннями

Випускники Кіровоградщини складатимуть національний мультипредметний тест із нововведеннями

Замість двох три обов’язкових предмети, збільшення кількості предметів на вибір та часу на його виконання. Цьогорічні випускники складатимуть національний мультипредметний тест з нововведеннями.

У цьому році вступники складатимуть три обов’язкових предмети – українську мову, математику та історію України. Торік було два. Четвертий предмет на вибір: це – біологія, фізика, хімія, англійська, французька, німецька та іспанська мови. Цьогоріч додали українську літературу та географію, розповіла методистка центру оцінювання якості освіти Ліна Бутенко.

"Тест триватиме чотири години з перервою 20 хвилин. Учасники будуть відпочивати в межах тимчасового екзаменаційного центру. Користуватися телефонами їм заборонено".

Перший блок матиме завдання з української мови та математики, другий – з історії України та предмета на вибір. На виконання завдань одного блоку учасник матиме дві години. Повертатися до завдань першого блоку під час виконання другого не можна.

"Я найбільше хвилююсь, що потрібно складати тестування з одразу з чотирьох предметів в один день, страшно заплутатись. Буває дуже багато випадків, що начебто матеріал знаєш добре, але можеш занервувати і забути все", – говорить одинадцятикласниця Дарія Левочко.

Тести з української мови, української літератури, історії України, біології, хімії та географії міститимуть по 30 завдань, із математики – 22, із фізики – 20, з іноземних мов – по 32 завдання.

"Торік три години на виконання завдань, цьогоріч – чотири. Це буде дуже складно для учнів висидіти стільки часу на одному місці, так як перерви невеликі. Тому я до цього готуюсь морально і фізично", – каже одинадцятикласниця Анастасія Чернишева.

Під час тривоги учасники спускатимуться в укриття. Час тривалості повітряної тривоги додадуть до часу виконання тесту.

Національний мультипредментний тест розпочнеться 14 травня. Реєстрація – у квітні.

На початок