На Кіровоградщині через суд вимагають морального відшкодування родині збитого хлопчика

На Кіровоградщині через суд вимагають морального відшкодування родині збитого хлопчика

На Кіровоградщині через суд вимагають морального відшкодування родині збитого хлопчика
. Суспільне: Кропивницький

Заяву про виплату пів мільйона гривень морального відшкодування родині загиблого хлопчика в селі Богданівка Знам’янського району Кіровоградської області подав до суду адвокат Олег Бойко.

Засідання суду розпочалось 29 вересня об 11:30. Мали повторно допитати свідків, оскільки минулого засідання (7 липня - ред.), після того, як обвинувачений визнав себе винним у наїзді на дитину, його захисниця заперечила, що він був у стані алкогольного сп’яніння під час скоєння аварії.

Захисник родини загиблого хлопчика Олег Бойко звернувся до суду із заявою про збільшення позивних вимог: "Потерпілі бажають зтягнути з Олійника відшкодування за моральну шкоду 500 тисяч гривень".

На думку адвоката, частину відшкодування родині має виплатити моторно-транспортне страхове бюро: "Враховуючи, що цивільно-правова відповідальність Олійника не була застрахована, необхідно застосувати статтю, про виплату обов’язкового відшкодування. А саме те, що моторно-транспортне страхове бюро за рахунок коштів Фонду захисту потерпілих відшкодовує шкоду, у разі її заподіяння, власником транспортного засобу, який не застрахував свою відповідальність. Є необхідним долучити до справи моторно-транспортне страхове бюро України".

Обвинувачений Станіслав Олійник щодо заяви не заперечував.

Після повернення з нарадчої кімнати суддя Наталія Ябчик оголосила постанову: "Прийняти заяву про збільшення позовних вимог. Залучити до участі у якості співвідповідача по кримінальному провадженню моторно-транспортне страхове бюро України. Викликати представника на наступне судове засідання".

Продовжити судове засідання планують 5 жовтня.

Що відомо

  • Аварія сталася 14 грудня 2018 року. За словами прокурора Ігоря Василькова, троє місцевих жителів поверталися з риболовлі. Нетверезий водій автомобіля наїхав на санчата, в яких був чотирирічний хлопчик. З місця аварії втік. Від отриманих травм хлопчик помер у лікарні.
  • Суд у Кіровоградській області подовжив тримання під вартою чоловіка, який наїхав на дитячі санчата.
  • Підозрюваний у смертельній аварії в селі Богданівка Знам'янського району Кіровоградської області визнав себе винним у наїзді на дитину. Протягом півтора року судових засідань говорив протилежне. За цей час змінив двох захисників.
На початок