Менська ТВК скасувала реєстрацію кандидата Геннадія Примакова на посаду міського голови Мени

Менська ТВК скасувала реєстрацію кандидата Геннадія Примакова на посаду міського голови Мени

Менська ТВК скасувала реєстрацію кандидата Геннадія Примакова на посаду міського голови Мени
. Фото - mena.cg.gov.ua

29 вересня Менська ТВК прийняла рішення про скасування реєстрації кандидата на посаду менського міського голови Геннадія Примакова. Цю інформацію в коментарі Суспільному підтвердив сам Примаков.

З його слів, представники Радикальної партії подали в комісію документи, в яких, Геннадій Примаков значиться членом Бюро партії. Але, каже, це не так – він з Радикальної партії перейшов у партію «Рідний дім». Так зробили ще кілька депутатів районної ради.

«Ми написали разом заяву, і віднесли її в організацію, керівнику Радикальної партії віддали. Однакового зразку, одні й ті самі заяви. Зареєстрували. На них поставили номер і підпис. Але комісія не прийняла це до відома», - сказав Примаков.

В’ячеслав Самсоненко, представник Радикальної партії в Менській ТВК в коментарі Суспільному спростовує цю інформацію:

«Відповідної заяви до статутних органів партії, місцевих організацій, не подавали. І це було встановлено під час прийняття рішення ТВК.»

Причиною Примаков вважає особисту образу і рішення тервиборчкому називає політичним:

«Їм не сподобалось те, що я заяву написав на Олега Ляшка, а не на якогось місцевого «царька» із Радикальної партії. І, на підставі цього, все зроблено. Вважаю, що рішення було суто політичним, тому що уже було готове, надруковане і проголосоване зразу. Із 12 членів комісії 8 підтримали.»

В’ячеслав Самсоненко сказав, що саме радикали подали відповідне звернення до ТВК:

«У п’ятницю, 25-го числа, він був зареєстрований, а вже в неділю були подані документи в територіальну виборчу комісію. Це було 27 число.»

Рішення ТВК про зняття його з передвиборчих перегонів Геннадій Примаков збирається оскаржувати в суді. Власне, це – єдиний вихід із ситуації, каже представник комітету виборців Володимир Андрійченко.

«Біда в тому, що сьогодні – 29-те, і сьогодні – останній день реєстрації, згідно з законом. Це уже з точки зору комісії більше видається як саботаж. Якщо завтра буде отримано на руки рішення паном Примаковим, і, фактично, терміни вичерпані, єдине, що – оскаржити рішення комісії в судовому порядку. І, якщо суд встановить «Зареєструвати», тобто в судовому рішенні має звучати фраза про те, що зареєструвати кандидата, тоді ТВК не матиме інших шансів, окрім як зареєструвати», - сказав Володимир Андрійченко.

Радикали наголошують на своїй правоті, спираючись на норму Виборчого кодексу, де вказано, що не можна висувати кандидатом на виборну посаду не члена тієї партії, яка його висуває.

Разом з тим, Володимир Андрійченко зазначив, що партія – це добровільне об’єднання громадян, з добровільним вступом і виходом. А відтак, уже сам факт написання заяви про вихід з партії означає власне вихід.

Нагадаємо, як повідомляло Суспільне, 20 червня під час представлення команди «Рідного дому», міський голова Чернігова Владислав Атрошенко сказав, що його партія підтримуватиме на виборах за 208 округом кандидата Олега Ляшка.

На початок