"Вдруге снаряд наздогнав. "Спасибі" Путіну, щоб він здох". В якому стані поранені після обстрілу Гірника

"Вдруге снаряд наздогнав. "Спасибі" Путіну, щоб він здох". В якому стані поранені після обстрілу Гірника

Ексклюзивно

16-річний підліток, який отримав важке поранення у Гірнику, має мінно-вибухові травми, його прооперували у лікарні Дніпра. Спочатку юнака доставили до лікарні Селидового, стабілізували і за допомогою "Лікарів без кордонів" відвезли у Дніпро, розповіла Суспільному медична директорка Олена Дубік. В день ракетного удару до лікарні Селидового доставили сімох поранених, серед них і бабуся юнака. Як поранені розповідають про обстріл та в якому стані — у матеріалі.

"Лікарі без кордонів" доправили його до Дніпра, де його прооперували. На теперішній час він в реанімації в Дніпрі. Травми — мінно-вибухові. Це пов’язано з обстрілом", — розказала Олена Дубік.

Поранені з Гірника у лікарні, 25 січня, Донецька область
Поранені Анна та Галина у палаті. Кадр з відео Суспільне Донбас

Відразу після ракетного удару по Гірнику до Селидівської лікарні доправили 7 поранених, розповідає медична директорка Олена Дубік. Всім, крім юнака, надавали допомогу тут, додала Дубік. За її словами, ще одного пораненого у важкому стані вже оперували та лікуватимуть у Селидовому.

"Наразі перебуває в реанімаційному відділенні. Стан важкий, але стабільний. П’ятеро звертались, з них двох ми поклали до травматологічного відділення. Трьом було надано амбулаторну допомогу. Оглянув травматолог, була проведена первинна хірургічна обробка ран, перев’язки, знеболювальні, заспокійливе. Люди не захотіли залишатися в лікарні і були відправлені додому. Двоє перебувають у нас. Там теж акубаротравма і контузія ока і в однієї жіночки, і у другої жіночки", — розказала медична директорка.

Одна з двох поранених — Галина. Це її онук отримав тяжкі травми внаслідок ракетного удару. Бабуся розповідає: хлопець тоді прийшов у гості до іншої бабусі по сусідству.

Поранена внаслідок обстрілу міста Гірник, Донецька область
Галина розповідає про свого онука, 16-річного юнака, який єдиний вижив у будинку. Його мама та бабуся загинули. Кадр з відео Суспільне Донбас

"Він прийшов у гості, якраз уроки робив, швидше за все. Він навчається у 10 класі. Хороший хлопчик, добре навчається. Такий розумний хлопець. Він у дуже тяжкому стані. Сваха померла, вона бабусю доглядала, лежачу, та також померла. Пряме влучання. Я поруч живу, у нас був спільний паркан. Звісно, це все побачити та пережити. Я в цю мить просто сиділа на кріслі — і в одну мить на мене щось упало, не дає дихати. Я кажу: Господи, телевізор вибухнув абощо. Темно, нічого не видно. Скло впало, телевізор на мене, скло на мене, люстра на мене".

Кадр з відео Суспільне Донбас
"Я не знаходила собі місця. На онука глянула, мені кажуть: «Іди прощайся. Онук ніякий». Кричать мені сусіди, які там залишилися. Я на нього глянула: це — жах. Він лежав бог зна де, через вулицю, через дорогу. Це жахливо, звісно".
Галинажителька міста Гірник

Разом із Галиною у палаті — переселенка з Карлівки Алла, в домі вибуховою хвилею побило шибки — і скло посипалося на неї.

Поранена в місті Гірник жінка, 25 січня 2024 рік, Донецька область
Алла вже вдруге втратила дім через російський обстріл. Кадр з відео Суспільне Донбас

"Дві машини у нас — вщент: і робоча, й інша. Будинку нема. Це тут нас люди пустили. Поїхали з Карлівки, дім розбили. І тут снаряд догнав. «Спасибі» Путіну. Щоб він здох. Склом сильно побило око. Сильно ударило, і спина, і все болить. Племінник забирає якісь речі з Карлівки, а куди їхати, я вже не знаю", — ділиться Алла.

Що відомо про обстріл Гірника Курахівської громади

РФ атакувала місто близько 16:00 24 січня. За даними поліції, вдарили ракетою "Іскандер", внаслідок обстрілу у Гірнику загинули дві жінки, дев’ятеро місцевих, серед яких двоє неповнолітніх, дістали поранення. На місці працювали рятувальники, які деблокували з-під завалів загиблих та поранених.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок