"Кроноспан" виграв суд проти рівненських активістів. "Екоклуб" буде оскаржувати

"Кроноспан" виграв суд проти рівненських активістів. "Екоклуб" буде оскаржувати

"Кроноспан" виграв суд проти рівненських активістів. "Екоклуб" буде оскаржувати
. Facebook / ГО "Екоклуб"

Рівненська громадська організація "Екоклуб" оскаржуватиме рішення суду, згідно з яким вони мають спростувати поширену раніше інформацію. Йдеться про можливе забруднення довкілля після старту роботи деревообробного підприємства "Кроноспан", яке будують в селі Городок.

Про те, що суд задовільнив позовні заяви ТОВ "Технопривід Інвест груп", яке входить до складу міжнародної компанії "Кроноспан", у понеділок, 28 вересня, на своїй сторінці у Facebook повідомив його керівник Павло Пильтяй.

"Громадські активісти поширювали недостовірну інформацію в ЗМІ, безпідставно, звинувачували нашу компанію, маніпулювали і перекручували факти. Цькування тривало більш ніж півроку. Kronospan – публічна та відкрита для громадськості кампанія, яка переконана в своїй правоті", – йдеться, зокрема, у повідомленні.

В ГО "Екоклуб" із таким рішенням не погодились.

"Усі наші судження про очікуваний вплив на забруднення повітря ґрунтуються на даних, які навели самі розробники, інвестори в звіті з оцінки впливу на довкілля. Ми сумніваємося в тому, і обґрунтовано сумніваємося, що майбутнє підприємство "Кроноспан" буде безпечним для довкілля і здоров'я людей, і нас за ці сумніви притягають до суду. Це абсурд," – розповів Суспільному телефоном виконавчий директор ГО "Екоклуб" Андрій Мартинюк.

На оскарження в "Екоклубу" є 20 днів.

Що відомо

  • Будівництво деревообробного підприємства оголосили у серпні 2019 року. Його мають звести у Городку на території колишнього тракторного заводу. Очікується, що розмір інвестицій в деревообробне підприємство становитиме 200 мільйонів євро.
  • На підприємстві планують створити чотири сотні робочих місць. Жителі Городка та Рівного неодноразово виходили на акції протесту проти будівництва деревообробного підприємства.
  • Інвестор подав до суду на "Екоклуб", відстоюючи ділову репутацію. Серед вимог до активістів – спростувати інформацію про можливе забруднення довкілля майбутнім деревообробним заводом в Городку. Суму відшкодування зі 150-ти тисяч гривень позивач зменшив до 1 гривні, аби підкреслити, що матеріальне питання тут – не головне.

Авторка: Тетяна Климчук

На початок