У його бліндаж влучила російська міна: у Чернігові попрощалися із загиблим Анатолієм Яковенком

У його бліндаж влучила російська міна: у Чернігові попрощалися із загиблим Анатолієм Яковенком

Доповнено

У Катерининському храмі у Чернігові попрощалися із загиблим бійцем 162-го батальйону 119-ї бригади ТРО Анатолієм Яковенком. Чоловіку було 38 років, в нього залишилась дружина та двоє дітей.

Про це Суспільному розповів брат загиблого Юрій Яковенко.

Також він розповів, що у перший день повномасштабного вторгнення Анатолій разом з батьком та молодшим братом пішов захищати рідне місто.

"Брат був відданим сином своєї країни. Він народився у Чернігові, зростав тут, навчався тут, дуже любив своє місто, дуже любив Україну. В перший день вторгнення одразу пішов захищати її. Нікого не питаючи, нікому нічого не кажучи, просто зробив те, що мав зробити. В нього було дуже загострене почуття справедливості, він взагалі нічого не бачив, коли за справедливість. Він завжди був для мене прикладом. З дитинства я намагався наслідувати його. Я пишаюсь ним. Справжній герой".

За словами Юрія Яковенка, його брат загинув 16 січня на Донеччині під час виконання бойового завдання. В його бліндаж прилетіла російська міна. Дату загибелі підтвердили у Чернігівському терцентрі комплектування та соціальної підтримки.

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок