Чернівчанин Гільчук у складі збірної України поїде на змагання ветеранів у США

Чернівчанин Гільчук у складі збірної України поїде на змагання ветеранів у США

Чернівчанин Гільчук у складі збірної України поїде на змагання ветеранів у США
Вадим Гільчук. Джерело: instagram/Вадим Гільчук

Ветеран з Чернівців Вадим Гільчук увійшов до складу збірної України, яка поїде на змагання Повітряних Сил та морської піхоти США з адаптивних видів спорту. Змагання відбудуться у березні в Лас-Вегасі.

Про це повідомили на Facebook-сторінці української команди Invictus Games.

Вадим Гільчук – ветеран прикордонної служби з Чернівецької області. Він воював під Бахмутом. Торік у лютому військовий отримав поранення внаслідок мінометного обстрілу й втратив обидві ноги.

На сайті Ігор Нескорених повідомляють, що Гільчук займається спортом, бо хоче "підтвердити цивільним, що після поранення життя існує, а іншим пораненим побратимам донести, що працювати над собою треба вже навіть для того, щоб стати кращим, ніж був колись".

Ветеран з Чернівців Вадим Гільчук Invictus game
Вадим Гільчук. Джерело: facebook/Invictus Games: Team Ukraine

Загалом у відбіркових змаганнях взяли участь майже 170 військових та ветеранів з різних регіонів України. Відбір пройшли 30 військових та ветеранів з різних регіонів України, які у березні представлять країну на змаганнях у Лас-Вегасі.

Що відомо про змагання:

  • United States Air Force Trials – змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців Повітряних сил та морської піхоти США. Змагання відбудуться у березні у Лас-Вегасі.

итайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

На початок