На Київщині бійцівський собака покусав дітей

На Київщині бійцівський собака покусав дітей

У Борисполі на Київщині бійцівський собака покусав двох дітей
Собака, що напав на дітей, м. Бориспіль, Київська область, 10 січня 2024 р. Фото: Патрульна поліція Київської області/Telegram

У Борисполі на Київщині собака покусав дітей, коли господар вигулював його на вулиці. Потерпілих доправили до медзакладу, а на власника тварини склали протоколи про адмінпорушення.

Про це інформує в Telegram патрульна поліція Київської області.

Інцидент стався 10 січня на вулиці Ясній у Борисполі. Поліцейські отримали виклик від жінки, яка повідомила, що чужий собака покусав двох її дітей.

Як розповіла заявниця, вона гуляла з двома дітьми на вулиці і помітила чоловіка, який вигулював собаку породи стаффордширський тер'єр без повідка і намордника. Згодом пес напав на дітей і покусав їх. Господар тварини на зауваження і критику відповів нецензурною лайкою.

Патрульні склали на чоловіка протоколи за ч. 3 ст. 154Вигулювання собак без повідків і намордників, що спричинило заподіяння шкоди здоров'ю людини та за ст. 173Дрібне хуліганство КУпАП. Власнику собаки загрожує штраф від 1700 до 3400 грн з конфіскацією тварини, а також громадські роботи або адміністративний арешт до 15 діб.

Інспектори доставили заявницю з дітьми до найближчого медзакладу, де лікарі оглянули рани і надали потерпілим необхідну допомогу.

Кілька днів тому на столичному масиві Виноградар бійцівський пес погриз молоді дерева, висаджені у пам'ять про жінок-військових, які загинули, захищаючи Україну. Комунальники звернулись до поліції для пошуку власника собаки.

На початок