У Кропивницькому просять викидати ялинки з 15 січня. Куди саме?

У Кропивницькому просять викидати ялинки з 15 січня. Куди саме?

У Кропивницькому підготували 245 місць для збору ялинок і сосен. Вони розташовані біля майданчиків для збору сміття. Дізнатися про них жителі можуть на сайті підприємства "Екостайл" – це підприємство надає послугу вивезення сміття в обласному центрі. Жителів просять виносити ялинки з 15 по 30 січня.

Такі дати встановили для того, щоб набрати необхідні об’єми зелених відходів та утилізувати їх потім на сміттєзвалищі, розповіла речниця "Екостайлу" Галина Богомаз-Кулик.

"Щоб уникнути появи стихійних ялинкових звалищ на вулицях просимо викидати саме з 15 січня. Не вкидати ялинки та сосни до контейнерів для твердих побутових відходів та до контейнерів-бункерів для будівельних відходів. Ялинки та сосни належать до зелених відходів і вони підлягають утилізації. А ще вони стають причиною ламання механізмів сміттєвозів".

Мешканцям приватного сектору потрібно подрібнити або спакувати ялинку, щоб її могли забрати працівники "Екостайлу", сказала начальниця відділу підприємства Вікторія Поліщук.

"Попередньо ялинки і сосни подрібнити та скласти в оберемки 50х50х50 сантиметрів. Або у міцні запаковані пакети. Виносити їх на точки по збору відходів. Ми забираємо безкоштовно, надалі на сміттєзвалищі працівники їх будуть складати у відведене місце".

На початок