Будинки з дірявим дахом, без води й каналізації: влада Маріуполя не вважає їх аварійними

Будинки з дірявим дахом, без води й каналізації: влада Маріуполя не вважає їх аварійними

Будинки з дірявим дахом, без води й каналізації: влада Маріуполя не вважає їх аварійними
. фото: Суспільне Донбас

Житлові будинки, в яких немає води, відсутня каналізація, стіни в тріщинах та дірявий дах, представники Маріупольської міськради аварійними не вважають.

Як розповіли Суспільному мешканці двоповерхівки на вулиці Інтернаціональній, що в Приморському районі, — будинок збудували 100 років тому. Капітального ремонту, за їх словами, в будівлі не робили з пів століття.

За словами жителя будинку Ігоря Рушковського, двоповерхівка руйнується, покрівлі взагалі практично немає.

"На тому тижні дівчина проходила, на неї прямо з даху впала цеглина", — розповідає Ігор.

У сусідньому будинку, через дірявий дах, у стелі утворилася дірка. За словами жительки будинку Алли Пашкевич, під час дощу, щоб якось зібрати воду вона підставляє миску.

"Коли злива, вода зверху біжить і заходить за шифер і тече тут як з крана. Це вже з 2007 року", — каже жінка.

У будинках пічне опалення, їжу мешканці готують на електроплитах, вбиральня на вулиці в напівзруйнованому стані. Воду люди набирають з джерела за сотню метрів від будинку.

Заступник директора департаменту розвитку житлово-комунальної інфраструктури Маріупольської міськради Федір Євангелістов каже, будинки по вулиці Інтернаціональній не є аварійними.

За словами Євангелістова, проєктувальник зробив висновок про те, що будинок потребує уваги. Але стан будівлі не настільки критичний як вважають жителі. Мешканців будинку планують ознайомити з експертною оцінкою цього фахівця.

"При обстеженні ми звернули увагу, що там необхідно зробити вимощення, відновити водостічну систему, підремонтувати покрівлю", — додає Євангелістов.

За словами Федора Євангелістова, багатоквартирних будинків, які потребують ремонту, у місті понад 70.

На початок