У Кропивницькому попрощались із бійцями Валерієм Леонтьєвим, Олександром Коваленком та Олександром Давиденком

У Кропивницькому попрощались із бійцями Валерієм Леонтьєвим, Олександром Коваленком та Олександром Давиденком

Валерій Леонтьєв із Кропивницького воював у Донецькій області. Олександр Коваленко одним із перших звільняв лівий берег Дніпра в Херсонській області. Олександр Давиденко на війні був стрільцем-санітаром. Про це розповіли рідні бійців, з якими попрощалися в Кропивницькому.

Валерій Леонтьєв народився у Кропивницькому, після школи вступив у місцевий машинобудівний технікум за спеціальністю "Автомобільний транспорт", розповіла тітка Валерія Леонтьєва Раїса Кібіцова.

"Призивали в армію його, з армії комісували за станом здоров’я. Призвали в морфлот. А потім працював в автобусному парку механіком. 8 лютого 2023 року був мобілізований. Загинув 8 серпня у Донецькій області, за Дружківкою. Його впізнали по ДНК, бо в нього тіло дуже понівечене".

Бійцеві було 48 років.

Олександр Коваленко народився в місті Мелітополь Запорізької області. У 2005 році закінчив Мелітопольський професійний ліцей залізничного транспорту за спеціальністю "Електромонтер", розповів дядько Олександра Коваленка Сергій Чумак.

"Після служби в армії – органи внутрішніх справ, офіцер. Працював і в лінійному відділі, і в спецпідрозділах. У 2017 році приєднався до ЗСУ за контрактом в спецпідрозділ морської піхоти, і першими, кого побачили русаки на лівому березі – це були підрозділи, якими командував Сашко".

За словами дядька, Олександр Коваленко отримав контузію, помер у лікарні на Миколаївщині 29 грудня 2023 року. Бійцеві було 36 років.

Олександр Давиденко народився у Кропивницькому. Закінчив профтехучилище №8, здобувши спеціальність лицювальника-плиточника. Працював на підприємствах міста, розповіла заступниця начальниці управління культури Неля Чорна.

"У червні 2023 року Олександр Олександрович за мобілізацією приєднався до лав Збройних сил України. Здобув кваліфікацію "Бойовий медик". Виконував бойові дії в Донецькій області. Служив на посаді стрільця-санітара".

За її даними, матрос Олександр Давиденко загинув 31 грудня 2023 року біля села Кринки Херсонської області. Бійцеві було 32 роки.

Поховали бійців на Алеї слави на Далекосхідному кладовищі.

На початок