"На дротах понамерзало сантиметрів по чотири". Сотня сіл Кіровоградщини без електрики

"На дротах понамерзало сантиметрів по чотири". Сотня сіл Кіровоградщини без електрики

Сотня сіл Кіровоградської області через пошкодження мереж без електрики. У Кетрисанівській громаді через обмерзлість порвались дроти, порозламувались дерева. Генератори мають менш як 20 відсотків жителів громади.

Під льодом дороги, дерева і поля біля села Веселівка Кіровоградської області. Через обмерзлість й обриви дротів електромереж дві доби знеструмлені навколишні села, розповіла староста Веселівського старостинського округу Кетрисанівської громади Антоніна Лисогор.

"Добиралась ось в інше село, між селами, вздовж траси Кропивницький-Миколаїв два кілометри лежать прольоти дротів – лід обірвав. Понамерзало десь сантиметрів на чотири. Дерева в льоду. Порозламувались, порозчахувались гілки".

У селах громади пічне опалення. Генератори мають 17-18 відсотків людей, говорить староста. В сільраду звернень по допомогу не було. Телефони заряджають, на думку старости, павербанками: "Попереджали про те, що буде така негода, бензином запаслися, павербанками".

Температура у громаді вдень становила 16° нижче нуля.

Нині у Кіровоградській області через пошкодження електромереж і повітряних ліній після обмерзлості й снігу без електрики майже сотня сіл і селищ у шести громадах.

  • Це Кетрисанівська громада – 40 сіл,
  • Голованівська – три,
  • Добровеличківська – одне,
  • Долинська – 45 сіл,
  • Компаніївська – п'ять і
  • Новоукраїнська – три.

Без електропостачання 12394 родини, розповіла речниця "Кіровоградобленерго" Олена Данильченко.

На початок